Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έλεγχος σε φούρνο στο Ηράκλειο για μεγάλη ηχορύπανση – Η απάντηση του ιδιοκτήτη

ΑρχικήPicksNews LineΈλεγχος σε φούρνο στο Ηράκλειο για μεγάλη ηχορύπανση - Η απάντηση του ιδιοκτήτη
spot_img

Έκτακτη επιθεώρηση για τα επίπεδα θορύβου σε αρτοποιείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Επιθεωρητές της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο έκτακτης επιθεώρησης, πραγματοποίησαν αυτοψία στο αρτοποιείο «Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ» στο Ηράκλειο, για τον έλεγχο τήρησης των πρότυπων Περιβαλλοντικών δεσμεύσεων και της κείμενης Περιβαλλοντικής νομοθεσία. Κατά τη  αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του μηχανολογικού του εξοπλισμού, υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου των 50dBA.

Ο φούρνος υποχρεώθηκε να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες ώστε ο θόρυβος από τον εξοπλισμό να μην υπερβαίνει τα 50dBA μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024.

Με την παρέλευση της προθεσμίας συμμόρφωσης θα ακολουθηθεί η διαδικασία επαλήθευσης της συμμόρφωσης της επιχείρησης. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει υποβολή Δήλωσης Συμμόρφωσης ή διαπιστωθεί μετά από τον έλεγχο υποβληθέντων στοιχείων ή νέας αυτοψίας ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση, θα επιβληθούν κυρώσεις.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του φούρνου Θεμιστοκλής Λεμπιδάκης, πρόεδρος Ζαχαροπλαστών Καταστηματαρχών Νομού Ηρακλείου και μέλος του συμβουλίου της ΟΕΖΕ, σε επικοινωνία του με το Cibum, αποδίδει τo όλο το θέμα σε περίοικο που ενοχλήθηκε από την παρουσία του νέου φούρνου, ενώ και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης από τον οποίο νοίκιασε πριν από τρείς μήνες τον φούρνο ο κ. Λεμπιδάκης είχε τον ίδιο εξοπλισμό.

 Μάλιστα όπως τόνισε ο αρτοποιός τρίτης γενιάς, ο συγκεκριμένος περίοικος έχει καλέσει όσες δημόσιες υπηρεσίες μπορούσε (τουριστική αστυνομία, υγειονομικό) αλλά τώρα όπως είπε ο ίδιος, περίμενε την υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας για να δει σε ποιες κινήσεις να προβεί για να είναι νομότυπος. Οι διαδικασίες διόρθωσης του θορύβου από τον εξαερισμό των φούρνων και από το μοτέρ των ψυγείων έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν πολύ πριν λήξει η προθεσμία που έθεσαν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας και η δήλωση συμμόρφωσης θα υποβληθεί άμεσα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα