Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Aγροτουρισμός: Ρομαντισμός ή μία πολλά υποσχόμενη πρακτική;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμAγροτουρισμός: Ρομαντισμός ή μία πολλά υποσχόμενη πρακτική;
spot_img

Η αξιόλογη προσπάθεια του Δήμου Αγιάς

Για τον αγροτουρισμό, έχουμε γράψει σε αυτή την στήλη αρκετές φορές. Αλλά είναι χρήσιμο να προβάλλονται αξιόλογες προσπάθειες όπως αυτή του Δήμου Αγιάς.

Όπως διαβάσαμε πρόσφατα στο cibum, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας μιλώντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως «το παράδειγμα της Τοσκάνης της Ιταλίας, η οποία είναι από τις πιο οργανωμένες περιοχές παγκοσμίως όσον αφορά τον αγροτουρισμό, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περιοχή της Αγιάς». Ο κ. Γκουντάρας παρουσιάζοντας το ”μοντέλο” στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι «η περιοχή της Αγιάς έχει όλα τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες, εφόσον υλοποιηθούν σωστά καλές πρακτικές, να επιτευχθεί ένα μοντέλο «αυτοτροφοδοτούμενης οικονομίας, στα πρότυπα της Τοσκάνης όπου η περιοχή σε όλη την κλίμακα της παραγωγής θα τροφοδοτείται από τοπικά προϊόντα, υπηρεσίες και εργασία, με στόχο την οικονομική ανάκαμψη».

Το θέμα όμως είναι το κράτος μας να αναλάβει τέτοιες δράσεις σε πανελλήνια κλίμακα και να μην βασίζεται η προώθηση του αγροτουρισμού στις «ηρωικές» προσπάθειες μεμονωμένων δημάρχων.

Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν γίνουν προσπάθειες σε εθνική κλίμακα με εθνική στρατηγική και στόχευση με την στήριξη των αρμόδιων Υπουργείων, ο αγροτουρισμός θα μείνει μια ρομαντική ιδέα…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα