Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ας μιλήσουμε για την σπιρουλίνα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑς μιλήσουμε για την σπιρουλίνα
spot_img

H δυναμική της σπιρουλίνας και οι ενστάσεις που… καταρρίπτονται

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο «Spirulina as Animal Feed: Opportunities and Challenges», οι συγγραφείς μελέτησαν το δυναμικό της σπιρουλίνας για την παραγωγή ζωοτροφών.

Η σπιρουλίνα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών για την παραγωγή χοιρινών και κοτόπουλων. Αλλά έχει αρνητικές επιπτώσεις στην δυνατότητα αναπαραγωγής των ζώων. Αν και οι συγγραφείς προτείνουν ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, η γνώμη μας είναι ότι η σπιρουλίνα είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για την δημιουργία λειτουργικών ζωο – και ιχθυοτροφών μιας και για τα ζώα και ψάρια που παράγονται για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν θα πρέπει να μας απασχολεί η αναπαραγωγική τους ικανότητα αλλά το θρεπτικό τους προφίλ.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα