ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑς μιλήσουμε για την σπιρουλίνα

Ας μιλήσουμε για την σπιρουλίνα

1 λεπτά ανάγνωσης

H δυναμική της σπιρουλίνας και οι ενστάσεις που… καταρρίπτονται

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

- Advertisement -

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο «Spirulina as Animal Feed: Opportunities and Challenges», οι συγγραφείς μελέτησαν το δυναμικό της σπιρουλίνας για την παραγωγή ζωοτροφών.

- Advertisement -

Η σπιρουλίνα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών για την παραγωγή χοιρινών και κοτόπουλων. Αλλά έχει αρνητικές επιπτώσεις στην δυνατότητα αναπαραγωγής των ζώων. Αν και οι συγγραφείς προτείνουν ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, η γνώμη μας είναι ότι η σπιρουλίνα είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για την δημιουργία λειτουργικών ζωο – και ιχθυοτροφών μιας και για τα ζώα και ψάρια που παράγονται για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν θα πρέπει να μας απασχολεί η αναπαραγωγική τους ικανότητα αλλά το θρεπτικό τους προφίλ.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος