Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φριτέζα αέρα: Τα gadgets και η υγεία μας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΦριτέζα αέρα: Τα gadgets και η υγεία μας
spot_img

Μείνετε μακριά από gadgets της μόδας!

Διαβάσατε την περασμένη Παρασκευή για τις φριτέζες αέρα, αυτό το νέο gadget στην κουζίνα μας;

Προσωπικά, όταν μαγειρεύω… είμαι παραδοσιακός τύπος.

Πολύ παραδοσιακός!

Έχω μια Χρύσα Παραδείση που μου χάρισε η μητέρα το …1993, όταν έφυγα από την Ελλάδα για το Leeds για το διδακτορικό μου. Και τηγανίζω φυσικά με ελαιόλαδο σε κανονικό τηγάνι.

Ααα, και μιας είπα για τηγάνισμα: πριν από…24 χρόνια είχαμε μελετήσει την διατροφική αξία των τηγανισμένων τροφίμων.

Lipid fractions with aggregatory and anti-aggregatory activity towards platelets in fresh and fried cod (Gadus morhua): correlation with Platelet-Activating Factor (PAF) and atherogenesis. J. Agric. Food Chem 48 6372-6379. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11312810/

Βρήκαμε ότι η διατροφική αξία του τηγανισμένου μπακαλιάρου εξαρτάται από την ποιότητα του λαδιού στο οποίο τηγανίζεται!

Συμπέρασμα: μείνετε μακριά από gadgets της μόδας!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο