Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλακτοκομικά προϊόντα από φυτά… Νικάμε αδέρφια!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓαλακτοκομικά προϊόντα από φυτά... Νικάμε αδέρφια!
spot_img

“Γάλα” από αμύγδαλα και άλλες κουταμάρες…

Η είδηση όπως την διαβάσαμε στο cibum.gr: Η πολυεθνική τροφίμων General Mills αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή της μάρκας φυτικού τυριού κρέμα, Bold Cultr. Σε είδηση που αναφέρθηκε αρχικά από τον ιστότοπο AgFunder News και στην συνέχεια από το Food Dive, το site της μάρκας αναφέρει ως ημερομηνία κλεισίματος της μάρκας την 27η Φεβρουαρίου, ενώ γίνεται λόγος επίσης για την αναθεώρηση του χαρτοφυλακίου της Mills ως αίτιο της κατάργησης της μάρκας.  

Ίσως να θυμάστε όταν σας είχα πει ότι βλέπω με …μισό μάτι όλα αυτά τα trendy τρόφιμα από φυτικές πρωτεΐνες, το κρέας εργαστηρίου και τα συναφή…

Και η απόφαση αυτή της General Mills είναι μια νίκη … για μένα.

Είναι ώρα να επικεντρωθούμε στην υψηλή διατροφική αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων από γάλα ζώων και όχι αυτές τις επιστημονικές «ανοησίες» με «γάλα» από αμύγδαλα, σόγια κλπ που μόνο γάλα δεν είναι!

Το έχουμε δημοσιεύσει εδώ και πολύ καιρό! Τα full fat γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν υψηλή διατροφική αξία και αντί να προκαλούν καρδιοπάθεια…προστατεύουν από αυτήν!

Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε το πιο πρόσφατο άρθρο μας για τα πολικά λιποειδή του γάλακτος.

Η Ελλάδα παράγει υψηλότατης ποιότητας γιαούρτια και τυριά! Που αξίζουν πιο επιθετικό marketing!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα