Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Για τα Πανεπιστήμιά μας: Για να φτιάξουμε ομελέτα, πρέπει να σπάσουμε αυγά…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓια τα Πανεπιστήμιά μας: Για να φτιάξουμε ομελέτα, πρέπει να σπάσουμε αυγά...
spot_img

Η αθλιότητα των κτιρίων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή, ο συνάδελφος κ. Χατζής γράφει σχετικά με τα άθλια πανεπιστημιακά μας κτίρια.

- Advertisement -

Έχοντας εργαστεί σε ΑΕΙ σε τρεις διαφορετικές χώρες, έχω και εγώ μείνει με την απορία…γιατί τα ΑΕΙ στην Ελλάδα έχουν βρώμικους τοίχους και αφίσες παντού ενώ τα ΑΕΙ του εξωτερικού δεν πάσχουν από αυτές τις κτιριακές παθογένειες;

Τα παιδιά μας, οι φοιτητές μας αξίζουν κάτι καλύτερο. Χώρους πιο ανθρώπινους, πιο ευπρεπείς, πιο καθαρούς.

Έχουμε εξαιρετικούς Πανεπιστημιακούς δασκάλους και πολύ αξιόλογα μυαλά (τους φοιτητές μας) αλλά καλούνται να εργαστούν σε άθλια κτίρια.

Γιατί δεν κάνουμε κάτι για αυτό; Οι συνελεύσεις μελών ΔΕΠ και οι πρυτανικές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν κάτι για αυτό. Και για να φτιάξουμε ομελέτα, πρέπει να σπάσουμε αυγά. Σε αυτόν τον τομέα, κάποιοι θα πρέπει να πάνε αντίθετα με την παρούσα νοοτροπία. Υπάρχει κανείς;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα