ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμH αδικία του brain drain

H αδικία του brain drain

2 λεπτά ανάγνωσης

Όταν ως χώρα βλέπεις τα νέα παιδιά να φεύγουν…

Ο τίτλος του άρθρου όπως εμφανίστηκε στο cibum “8 στους 10 Έλληνες εργοδότες δεν βρίσκουν εξειδικευμένα ταλέντα – Cibum“.

- Advertisement -

Όταν ως Ελλάδα, με τα μνημόνια, έχουμε διώξει από την πατρίδα μας πάνω από μισό εκατομμύριο επιστήμονες και μηχανικούς, τότε τι να περιμένει κανείς;

Όταν οι μισθοί για τους νέους επιστήμονες είναι μισθοί πείνας, τότε γιατί να μείνουν οι νέοι πτυχιούχοι στην Ελλάδα;

- Advertisement -

Όταν δεν κάνουμε τίποτα για να σταματήσουμε αυτή τη μαζική έξοδο, τότε πώς να βρουν οι εργοδότες εξειδικευμένα ταλέντα;

Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Το έχουμε ξαναπεί και μας έχουν κατηγορίσει (οι πιο συντηρητικοί αναγνώστες μας εδώ) για «αριστερούς», «κομμουνιστές» και άλλα γραφικά.

Με την δεδομένη πολιτική, κανείς επιστήμονας με ισχυρό βιογραφικό και ψήγματα αυτοσεβασμού, δεν θα μείνει στην Ελλάδα…

Και το πιο πικρό είναι τούτο: η Ελλάδα εκπαιδεύει και διδάσκει νέα παιδιά, τα οποία όταν παίρνουν το πτυχίο τους, μεταναστεύουν…σε χώρες που τους δέχονται με ανοικτές αγκαλιές! Τσάμπα εργατικό δυναμικό που το πληρώνουν αδρά γιατί οι Έλληνες το αξίζουμε!

Και έτσι όλοι εμείς του… εξωτερικού, μιλάμε με skype και viber με τους δικούς μας, μας λείπουν η αγκαλιά τους αλλά… έτσι τα κατάφεραν οι ελάχιστοι βεληνεκούς πολιτικοί που κατάντησαν έτσι την χώρα μας… από το 2010 ως σήμερα.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.