Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
14.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ασφάλεια των τροφίμων δεν είναι παίξε γέλασε…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ ασφάλεια των τροφίμων δεν είναι παίξε γέλασε...
spot_img

Ειδήσεις που συγκλονίζουν και πρέπει να κινητοποιούν.

Δυο ειδήσεις που διάβασα στο cibum την περασμένη εβδομάδα έχουν να κάνουν με περιπτώσεις επικίνδυνων επιμολύνσεων στα τρόφιμα.

Η μια περίπτωση στις ΗΠΑ με πολύ υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλων:

και η άλλη στην Ιταλία και στην Ελλάδα με αλλεργιογόνα:

Στην βιομηχανία τροφίμων, δεν επιτρέπεται να εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή!

Η συνεχής αξιολόγηση των προμηθευτών είναι must!

Όπως και η ανάλυση των τελικών προϊόντων για κινδύνους.

Αν δεν τα κάνουμε αυτά, τότε το σύστημα HACCP της εταιρείας είναι απλά για τα… μπάζα!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο