Μελέτη για την επίδραση της κατανάλωσης κακάο για πάνω από 2 εβδομάδες
Σε μια πρόσφατη συστηματική επισκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με το κακάο και την μαύρη σοκολάτα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο Effect of Cocoa Beverage and Dark Chocolate Consumption on Blood Pressure in Those with Normal and Elevated Blood Pressure: A Systematic Review and Meta-Analysis.
Οι συγγραφείς μελέτησαν την επίδραση της κατανάλωσης κακάο για πάνω από 2 εβδομάδες.
Οι ερευνητές εστιάστηκαν σε ανθρώπους με ομαλή ή αυξημένη συστολική πίεση αίματος (>130 mm Hg). Κατανάλωση κακάο ή μαύρης σοκολάτας για πάνω από 2 εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα την μείωση τόσο της διασταλτικής όσο και της συστολικής πίεσης. Ακόμα πιο έντονα θετική μείωση είχε η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας. Οι συγγραφείς προτείνουν ημερήσια κατανάλωση φλαβανολών πάνω από 900 mg.
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet