Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
30.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ευεργετική επίδραση του κακάο και της μαύρης σοκολάτας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ ευεργετική επίδραση του κακάο και της μαύρης σοκολάτας
spot_img

Μελέτη για την επίδραση της κατανάλωσης κακάο για πάνω από 2 εβδομάδες

Σε μια πρόσφατη συστηματική επισκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με το κακάο και την μαύρη σοκολάτα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο Effect of Cocoa Beverage and Dark Chocolate Consumption on Blood Pressure in Those with Normal and Elevated Blood Pressure: A Systematic Review and Meta-Analysis.

Οι συγγραφείς μελέτησαν την επίδραση της κατανάλωσης κακάο για πάνω από 2 εβδομάδες.

Οι ερευνητές εστιάστηκαν σε ανθρώπους με ομαλή ή αυξημένη συστολική πίεση αίματος (>130 mm Hg). Κατανάλωση κακάο ή μαύρης σοκολάτας για πάνω από 2 εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα την μείωση τόσο της διασταλτικής όσο και της συστολικής πίεσης. Ακόμα πιο έντονα θετική μείωση είχε η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας. Οι συγγραφείς προτείνουν ημερήσια κατανάλωση φλαβανολών πάνω από 900 mg.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα