Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η βιταμίνη D και τα εγκεφαλικά επεισόδια

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ βιταμίνη D και τα εγκεφαλικά επεισόδια
spot_img

Τα βέλτιστα επίπεδα βιταμίνης D για την αποτροπή εγκεφαλικών

Σε ένα άρθρο ανασκόπησης που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrients με τίτλο The Role of Vitamin D in Stroke Prevention and the Effects of Its Supplementation for Post-Stroke Rehabilitation: A Narrative Review, οι συγγραφείς μελέτησαν την αξία της βιταμίνης D σε σχέση με τα εγκεφαλικά επεισόδια.

- Advertisement -

Η βιταμίνη D, ως νευρο-στεροειδές, επιδρά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η δεύτερη πιο σημαντική αιτία θανάτου και στο άρθρο ανασκοπούνται όλες οι σχετικές μελέτες σχετικά με τα βέλτιστα επίπεδα της βιταμίνης D και πώς προσφέρουν προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα ΚΥΑ για το σύστημα επιστροφής συσκευασιών ποτών, νερού και αναψυκτικών – Εφαρμογή από τον Δεκέμβριο του 2025

Η Νέα υπουργική απόφαση για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για τις συσκευασίες από πλαστικό και μέταλλα - εκτός πεδίου εφαρμογής το γυαλί

Μέλι: Σε πλαστικό ή σε γυάλινο βάζο; Επιστημονική ανασκόπηση

Πόσο απειλείται η υγεία των καταναλωτών από την μετανάστευση μικροπλαστικών από τις πλαστικές συσκευασίες μελιού

Οργανοληπτική Δοκιμή Τροφίμων: Το υπερόπλο που δίνει Στρατηγικό Πλεονέκτημα

Τα sensory tests τροφίμων και ποτών, είναι ένα σύγχρονο εργαλείο αξιολόγησης των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος μέσω των αισθήσεων, όπως η γεύση, η όσφρηση, η όραση, η αφή και η ακοή.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα