Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο εθισμός του καταναλωτή και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟ εθισμός του καταναλωτή και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η είδηση όπως την διαβάσαμε στο cibum : την απαγόρευση των ενεργειακών ποτών ζητάει ο 68χρονος Keiron Bartholomew, του οποίου ο γιος αυτοκτόνησε το 2017 πάσχοντας από κατάθλιψη και έχοντας φτάσει στο σημείο να καταναλώνει καθημερινά 15 κουτάκια από τέτοια αναψυκτικά.

Τι μπορεί να κάνει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών; Να συνεχίσει να παράγει τέτοια προϊόντα ή να αναλάβει την κοινωνική εταιρική ευθύνη που της αναλογεί και να αναπροσαρμόσει την στρατηγική της; Το ερώτημα δεν είναι απλά ακαδημαϊκό. Αλλά πιεστικό. Μια απάντηση πρέπει να δοθεί.

Για εμάς, ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων είναι εξαιρετικά σημαντικός στη διαμόρφωση καταναλωτικών τάσεων. Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώνεται επαρκώς για τους κινδύνους μεγάλης κατανάλωσης προϊόντων. Μιας και ένας ενημερωμένος καταναλωτής μπορεί να ενεργήσει καλύτερα και πιο …λογικά.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα