Δεν είναι κακό να σε αντιγράφουν… κακό είναι που δεν έχουν δικές ιδέες!
Πριν από δύο σχεδόν χρόνια (21/12/2022) έγραψα εδώ στο cibum:
“Το πρόβλημα του κατσίγαρου και της διαχείρισής του είναι τεράστιο.
Με αυτό το πρόβλημα έχουμε ασχοληθεί με την ομάδα μας εδώ και πολλά χρόνια, από το 2010 ξεκινήσαμε την σχετική έρευνα και έχουμε βρει τρόπους να αξιοποιείται ο κατσίγαρος σε βιώσιμες και λειτουργικές ιχθυοτροφές και ζωοτροφές, όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ.”
Με την εταιρεία Νηρέας ΑΕ έχουμε πατεντάρει την χρήση του κατσίγαρου στην παραγωγή νέων λειτουργικών ιχθυοτροφών από το 2014…
Αυτά τα ξέρουμε δηλαδή εδώ και 10 χρόνια!
Και δεν μας προξενεί καθόλου έκπληξη να βλέπουμε άρθρα σαν αυτό (του 2022):
Olive oil by-products in aquafeeds: Opportunities and challenges
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352513421004154
Το θέμα όμως δεν είναι αν πάνε να μας αντιγράψουν άλλες ερευνητικές ομάδες…
Το θέμα είναι εμείς να βρούμε τρόπο να αξιοποιήσουμε τον κατσίγαρο σε λειτουργικά τρόφιμα, ακόμη και σε συμπληρώματα διατροφής.
Και όπως έχει πει και ο αείμνηστος Νικόλα Τέσλα :
““I don’t care that they stole my idea . . I care that they don’t have any of their own”
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet