Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο κατσίγαρος και η Ελληνική αδράνεια

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟ κατσίγαρος και η Ελληνική αδράνεια
spot_img

Δεν είναι κακό να σε αντιγράφουν… κακό είναι που δεν έχουν δικές ιδέες!

Πριν από δύο σχεδόν χρόνια (21/12/2022) έγραψα εδώ στο cibum:

“Το πρόβλημα του κατσίγαρου και της διαχείρισής του είναι τεράστιο.

Με αυτό το πρόβλημα έχουμε ασχοληθεί με την ομάδα μας εδώ και πολλά χρόνια, από το 2010 ξεκινήσαμε την σχετική έρευνα και έχουμε βρει τρόπους να αξιοποιείται ο κατσίγαρος σε βιώσιμες και λειτουργικές ιχθυοτροφές και ζωοτροφές, όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ.

Με την εταιρεία Νηρέας ΑΕ έχουμε πατεντάρει την χρήση του κατσίγαρου στην παραγωγή νέων λειτουργικών ιχθυοτροφών από το 2014…

Αυτά τα ξέρουμε δηλαδή εδώ και 10 χρόνια!

Και δεν μας προξενεί καθόλου έκπληξη να βλέπουμε άρθρα σαν αυτό (του 2022):

 Olive oil by-products in aquafeeds: Opportunities and challenges

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352513421004154

Το θέμα όμως δεν είναι αν πάνε να μας αντιγράψουν άλλες ερευνητικές ομάδες…

Το θέμα είναι εμείς να βρούμε τρόπο να αξιοποιήσουμε τον κατσίγαρο σε λειτουργικά τρόφιμα, ακόμη και σε συμπληρώματα διατροφής.

Και όπως έχει πει και ο αείμνηστος Νικόλα Τέσλα :

“I don’t care that they stole my idea . . I care that they don’t have any of their own”

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο