Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο παππούς μου και τα… σκόρδα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟ παππούς μου και τα... σκόρδα
spot_img

Τελικά το… “Φτου σκόρδα” έχει νόημα!

Η γιαγιά μου η Βούλα και ο παπούς μου ο Μάκης ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι και τους αγαπώ πολύ, και συχνά τους στέλνω ένα χαμόγελο εκεί ψηλά…

Θυμάμαι τον παπpού μου, που ήταν φανατικός με την υγιεινή διατροφή και ένθερμος αναγνώστης των βιβλίων του Μπαζαίου περί διατροφής, να τρώει κάθε πρωί μια κουταλιά από τέσσερα διαφορετικά έλαια. Τα σκόρδα ήταν συχνά πυκνά παρόντα στο καθημερινό τους τραπέζι.

Όλα αυτά τα προσωπικά τα ανακάλεσα από την μνήμη μου, διαβάζοντας για τα σκόρδα από τον Πλατύκαμπο Θεσσαλίας στο cibum.

Τα νέα για ένα νέο ΠΟΠ προϊόν, το entopio σκόρδο, είναι εξαιρετικά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του εκεί συνεταιρισμού. Σύμφωνα με το cibum, το eNtopio, το σκόρδο Πλατυκάμπου σύμφωνα με το σήμα πιστοποίησης AFQ, είναι το καλύτερο σκόρδο στον κόσμο ως προς την διατροφική του αξία, όπως είχε δημοσιεύσει το cibum πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν μας μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης.  Το eNtopio Platikampou συγκρίθηκε με σκόρδα απ’ όλο τον κόσμο, υποβλήθηκε στα αυστηρά πρωτόκολλα του κανονισμού AFQ και απέσπασε την ανώτερη βαθμολογία που δίνει το σήμα ως το καλύτερο στην αντιοξειδωτική ικανότητα, καταπολέμηση ελεύθερων ριζών, ευεργετική επίδραση στον μεταβολισμό καθώς και ως το πιο δυνατό. Και έφτασε η στιγμή για μπάσιμο στην παγκόσμια αγορά, μέσα από την συνεργασία με τους Ιάπωνες της εταιρείας Wakunaga.

Ένα success story που δείχνει ότι μπορούμε πολλά, όταν δουλεύουμε με σύστημα και όραμα!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο