Τελικά το… “Φτου σκόρδα” έχει νόημα!
Η γιαγιά μου η Βούλα και ο παπούς μου ο Μάκης ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι και τους αγαπώ πολύ, και συχνά τους στέλνω ένα χαμόγελο εκεί ψηλά…
Θυμάμαι τον παπpού μου, που ήταν φανατικός με την υγιεινή διατροφή και ένθερμος αναγνώστης των βιβλίων του Μπαζαίου περί διατροφής, να τρώει κάθε πρωί μια κουταλιά από τέσσερα διαφορετικά έλαια. Τα σκόρδα ήταν συχνά πυκνά παρόντα στο καθημερινό τους τραπέζι.
Όλα αυτά τα προσωπικά τα ανακάλεσα από την μνήμη μου, διαβάζοντας για τα σκόρδα από τον Πλατύκαμπο Θεσσαλίας στο cibum.
Τα νέα για ένα νέο ΠΟΠ προϊόν, το entopio σκόρδο, είναι εξαιρετικά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του εκεί συνεταιρισμού. Σύμφωνα με το cibum, το eNtopio, το σκόρδο Πλατυκάμπου σύμφωνα με το σήμα πιστοποίησης AFQ, είναι το καλύτερο σκόρδο στον κόσμο ως προς την διατροφική του αξία, όπως είχε δημοσιεύσει το cibum πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν μας μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης. Το eNtopio Platikampou συγκρίθηκε με σκόρδα απ’ όλο τον κόσμο, υποβλήθηκε στα αυστηρά πρωτόκολλα του κανονισμού AFQ και απέσπασε την ανώτερη βαθμολογία που δίνει το σήμα ως το καλύτερο στην αντιοξειδωτική ικανότητα, καταπολέμηση ελεύθερων ριζών, ευεργετική επίδραση στον μεταβολισμό καθώς και ως το πιο δυνατό. Και έφτασε η στιγμή για μπάσιμο στην παγκόσμια αγορά, μέσα από την συνεργασία με τους Ιάπωνες της εταιρείας Wakunaga.
Ένα success story που δείχνει ότι μπορούμε πολλά, όταν δουλεύουμε με σύστημα και όραμα!
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet