ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΌχι άλλο κάρβουνο από τον τουρισμό!

Όχι άλλο κάρβουνο από τον τουρισμό!

2 λεπτά ανάγνωσης

Τourist: your luxury trip my daily misery…

Το Politico έγραψε λίγες μέρες πριν ότι… enough is enough στο θέμα του τουρισμού. Και ναι, έχουν δίκιο οι γηγενείς όταν έρχονται μηλούνια τουριστών στα μέρη τους. 

- Advertisement -
Josep Lago/AFP via Getty Images

Μια εικόνα, 1000 λέξεις

Αν δεν δούμε το θέμα του υπερπληθυσμού και της πίεσης που ασκεί στις τοπικές κοινωνίες, τότε θα έχουμε μηλούνια τουριστών που κατεβαίνουν για 2-3 ώρες στην Μύκονο και στην Σαντορίνη για να φάνε ένα πιτόγυρο ή ένα παγωτό.

- Advertisement -

Αυτόν τον μαζικό τουρισμό θέλουμε;

Σίγουρα όχι!

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως;

Η απάντηση εδώ

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.