Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιο φτηνή η Ελληνική φέτα στην Ιρλανδία από ότι στην Ελλάδα!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠιο φτηνή η Ελληνική φέτα στην Ιρλανδία από ότι στην Ελλάδα!
spot_img

Πως και γιατί γίνεται αυτό;

Στην οικογένεια τρώμε πολύ φέτα. Τα αγόρια μου την λατρεύουν και την καταναλώνουν καθημερινά! Και ευτυχώς εδώ, στα supermarket Dunnes μπορούμε να βρίσκουμε Ελληνική φέτα. Σημερινό κόστος; Πριν λίγες μέρες το κόστος από €1 για τα 200g πήγε στα €1,29 για τα 200g, δηλαδή €6,45/κιλό.

- Advertisement -

Και αναρωτιέμαι με το κουτό μου το μυαλό… Πώς γίνεται η φέτα να ταξιδεύει πάνω από 4.000 χιλιόμετρα από την Ελλάδα στην Ιρλανδία και να είναι πιο… φτηνή από ότι στην Ελλάδα;

Κάποιος ή κάποιοι μάλλον μας κοροϊδεύουν! Γιατί άραγε; Και τι θα πρέπει να πράξει η κυβέρνηση των αρίστων για να μειωθεί η τιμή των τροφίμων στο Ελληνικό ράφι;

Παράλληλα, έχουμε μια ιλιγγιώδη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών άρα η πίεση που δέχονται οι κτηνοτρόφοι είναι ακόμα μεγαλύτερη. Μέχρι πότε θα αντέξουν;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα