Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιος έχει “επιστημονικά κότσια”;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠοιος έχει "επιστημονικά κότσια";
spot_img

Οι ανοικτές εξορύξεις επιμολύνουν το νερό και τις ζωές μας με τοξικές ενώσεις.

Τα νέα σήμερα μας έρχονται (μέσω του Guardian) από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όπου η εξόρυξη εκεί προκαλεί ρύπανση του αέρα και του νερού (και της διατροφικής αλυσίδας). https://www.theguardian.com/us-news/2024/mar/04/arizona-south32-manganese-mining-project-sparks-concerns-for-air-water

Τα νέα αυτά μου έφεραν στο νου τις προσπάθειες που κάναμε το καλοκαίρι του 2019 όταν πήγαμε στα νταμάρια της Λάρκο και βρήκαμε πράματα και θάματα. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιευτεί στην (τότε) Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία https://antigoldgr.org/2009/09/21/larco-evi/ttps://antigoldgr.org/2009/09/21/larco-evi/

Ηθικό δίδαγμα;

Οι ανοικτές εξορύξεις επιμολύνουν το νερό και τις ζωές μας με τοξικές ενώσεις.

Όλοι οι πολιτικοί ασχολούνται με το κλείσιμο ή όχι της Λάρκο αλλά κανείς τους δεν έχει τα επιστημονικά κότσια να μιλήσει για το τι ζημιά έχει προκαλέσει η Λάρκο στην κεντρική Εύβοια! Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, η περιφέρεια, ο ΕΦΕΤ, το ΙΓΜΕ : απλά παρακολουθούν αμέτοχοι;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα