Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Από το 2020, με την επέλαση της πανδημίας, έχουμε όλοι μας αλλάξει διατροφικές συνήθειες αλλά και τον τρόπο διαβίωσης. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε άλλωστε τις μακροχρόνιες περιόδους των Lockdown που μας περιόρισαν στα σπίτια μας;
Σε μια μελέτη με 510 εθελοντές στην Ισπανία, οι ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις των lockdown στην διατροφή μας. Κατέληξαν σε μερικά σημαντικά συμπεράσματα: ο τρόπος διαβίωσης βελτιώθηκε, αφιερώνουμε πιο πολύ χρόνο για να μαγειρεύουμε και μειώθηκε οι παραγγελίες φαγητού από έξω. Αυτές οι αλλαγές, σε βάθος χρόνου, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων χρόνιων ασθενειών.