Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς άλλαξε ο Covid τις διατροφικές μας συνήθειες;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠώς άλλαξε ο Covid τις διατροφικές μας συνήθειες;
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Από το 2020, με την επέλαση της πανδημίας, έχουμε όλοι μας αλλάξει διατροφικές συνήθειες αλλά και τον τρόπο διαβίωσης. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε άλλωστε τις μακροχρόνιες περιόδους των Lockdown που μας περιόρισαν στα σπίτια μας;

- Advertisement -

Σε μια μελέτη με 510 εθελοντές στην Ισπανία, οι ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις των lockdown στην διατροφή μας. Κατέληξαν σε μερικά σημαντικά συμπεράσματα: ο τρόπος διαβίωσης βελτιώθηκε, αφιερώνουμε πιο πολύ χρόνο για να μαγειρεύουμε και μειώθηκε οι παραγγελίες φαγητού από έξω. Αυτές οι αλλαγές, σε βάθος χρόνου, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων χρόνιων ασθενειών.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα