Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς άλλαξε ο Covid τις διατροφικές μας συνήθειες;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠώς άλλαξε ο Covid τις διατροφικές μας συνήθειες;
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Από το 2020, με την επέλαση της πανδημίας, έχουμε όλοι μας αλλάξει διατροφικές συνήθειες αλλά και τον τρόπο διαβίωσης. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε άλλωστε τις μακροχρόνιες περιόδους των Lockdown που μας περιόρισαν στα σπίτια μας;

Σε μια μελέτη με 510 εθελοντές στην Ισπανία, οι ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις των lockdown στην διατροφή μας. Κατέληξαν σε μερικά σημαντικά συμπεράσματα: ο τρόπος διαβίωσης βελτιώθηκε, αφιερώνουμε πιο πολύ χρόνο για να μαγειρεύουμε και μειώθηκε οι παραγγελίες φαγητού από έξω. Αυτές οι αλλαγές, σε βάθος χρόνου, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων χρόνιων ασθενειών.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα