Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο πίσω είναι η Ιρλανδία στον γαλακτοκομικό τομέα;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠόσο πίσω είναι η Ιρλανδία στον γαλακτοκομικό τομέα;
spot_img

Σε μια χώρα που το εθνικό προϊόν είναι το γάλα και το κρέας, υπάρχει μόνο 1 ΠΟΠ τυρί…

Διάβασα πρόσφατα στους έγκυρους Irish Times το εξής άρθρο: Organic dairy farmers consider dumping milk due to poor prices

Το άρθρο κάνει εκτενή αναφορά στο πόσο πίσω είναι η Ιρλανδία στην παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών γαλακτομικών προϊόντων (τυρί, γάλα για βρέφη και βούτυρο).

Αξιοσημείωτο είναι ότι το άρθρο αναφέρει ότι ο εθνικός οργανισμός που ασχολείται με την έρευνα και την καινοτομία στα γαλακτομικά προϊόντα (ονόματι Teagasc) δεν ασχολείται καθόλου με την έρευνα των βιολογικών γαλακτομικών. Απίστευτο;

Σε ένα άρθρο που είχα γράψει το 2021, είχα μελετήσει πόσα τυριά ΠΟΠ έχει η Ιρλανδία. Ξέρετε πόσα; Η απάντηση είναι σοκαριστική! Ένα! Ναι, 1!

Το εξής (σύμφωνα με την wikipedia):

Ιmokilly Regato (Irish: Reigeató Uí Mhic Coille[139]) is a cows’ milk hard cheese made in Mogeely, County Cork, Ireland.The cheese takes its name from Imokilly, an ancient barony in Ireland, now a region in the east of County Cork. It is made from pasteurised milk by the Imokilly Cheese Company, part of the Dairygold cooperative, at its Mogeely specialty cheese facility. The cheese was granted Protected Designation of Origin (PDO) status under European Union law in 1999.

Σε μια χώρα που το εθνικό προϊόν είναι το γάλα και το κρέας, υπάρχει μόνο 1 ΠΟΠ τυρί…

Τι θα πρέπει να κάνει η Ιρλανδία; Πολλά και γρήγορα…

Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά απλή λογική Marketing σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο