Σε μια χώρα που το εθνικό προϊόν είναι το γάλα και το κρέας, υπάρχει μόνο 1 ΠΟΠ τυρί…
Διάβασα πρόσφατα στους έγκυρους Irish Times το εξής άρθρο: Organic dairy farmers consider dumping milk due to poor prices
Το άρθρο κάνει εκτενή αναφορά στο πόσο πίσω είναι η Ιρλανδία στην παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών γαλακτομικών προϊόντων (τυρί, γάλα για βρέφη και βούτυρο).
Αξιοσημείωτο είναι ότι το άρθρο αναφέρει ότι ο εθνικός οργανισμός που ασχολείται με την έρευνα και την καινοτομία στα γαλακτομικά προϊόντα (ονόματι Teagasc) δεν ασχολείται καθόλου με την έρευνα των βιολογικών γαλακτομικών. Απίστευτο;
Σε ένα άρθρο που είχα γράψει το 2021, είχα μελετήσει πόσα τυριά ΠΟΠ έχει η Ιρλανδία. Ξέρετε πόσα; Η απάντηση είναι σοκαριστική! Ένα! Ναι, 1!
Το εξής (σύμφωνα με την wikipedia):
Ιmokilly Regato (Irish: Reigeató Uí Mhic Coille[139]) is a cows’ milk hard cheese made in Mogeely, County Cork, Ireland.The cheese takes its name from Imokilly, an ancient barony in Ireland, now a region in the east of County Cork. It is made from pasteurised milk by the Imokilly Cheese Company, part of the Dairygold cooperative, at its Mogeely specialty cheese facility. The cheese was granted Protected Designation of Origin (PDO) status under European Union law in 1999.
Σε μια χώρα που το εθνικό προϊόν είναι το γάλα και το κρέας, υπάρχει μόνο 1 ΠΟΠ τυρί…
Τι θα πρέπει να κάνει η Ιρλανδία; Πολλά και γρήγορα…
Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά απλή λογική Marketing σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο!
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet