Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτό είναι το Κυπριακό φαγητό που ψηφίστηκε ως το χειρότερο

ΑρχικήΝέαΑυτό είναι το Κυπριακό φαγητό που ψηφίστηκε ως το χειρότερο
spot_img

Ποιο φαγητό έλαβε τη χειρότερη βαθμολογία από τους χρήστες του Taste Atlas.

Το σιάμισιη (μικρή τηγανιτή γλυκιά πίτα με γέμιση από διάφορα υλικά όπως χαλβάς και σιμιγδάλι) ονομάστηκε ως το κυπριακό φαγητό με τη «χειρότερη βαθμολογία» από τους χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας γαστρονομικού τουρισμού Taste Atlas.

- Advertisement -

Το γλυκό έλαβε κατά μέσο όρο μόλις 3,2 αστέρια από τους χρήστες της ιστοσελίδας, γεγονός που το καθιστά ταυτόχρονα το 15ο χειρότερα βαθμολογημένο γλυκό στον κόσμο.

Παρά τη χαμηλή βαθμολογία του, το Taste Atlas περιέγραψε το σιάμισιη ως «ένα δημοφιλές κυπριακό επιδόρπιο που αποτελείται από τηγανητή ζύμη ζαχαροπλαστικής που γεμίζεται με γλυκιά πάστα σιμιγδαλιού. Αυτές οι λιχουδιές αρωματίζονται επιπλέον με κανέλα και νερό από άνθη πορτοκαλιού και παραδοσιακά πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη».

Το δεύτερο κυπριακό τρόφιμο με τη χειρότερη βαθμολογία ήταν μια έκπληξη, καθώς ήταν τα γλυκά του κουταλιού. Συγκέντρωσαν μόλις 3,5 αστέρια, αλλά το Taste Atlas τα περιέγραψε ως «ένδειξη φιλοξενίας».

Εξηγήθηκε ότι τα γλυκά φτιάχνονται τοποθετώντας φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά σε σιρόπι ζάχαρης και είναι γνωστά ως γλυκά του κουταλιού επειδή η τυπική μερίδα σερβιρίσματος είναι ένα καλά γεμισμένο κουταλάκι του γλυκού.

Τα μπουρέκια, κατατάχθηκαν στην έκτη θέση και περιγράφηκαν ως «μικρά, ημικυκλικά γλυκά που διατίθενται σε γλυκές ή αλμυρές εκδοχές και συνήθως τηγανίζονται βαθιά σε λάδι μέχρι να ροδίσουν».

Στην έβδομη θέση βρέθηκε η φλαούνα, ένα γλυκό που τρώνε οι Ελληνοκύπριοι γύρω στο Πάσχα, το οποίο τρώγεται όλο το χρόνο και είναι γνωστό ως πιλαβούνα στα τουρκικά. Περιέχει αλεύρι, αυγά, ζάχαρη, βούτυρο, μαγιά, νερό, αλάτι, τυρί και μερικές φορές σταφίδες.

Ολοκληρώνοντας τον “κατάλογο της ντροπής” είναι η ταπεινή φασολάδα. Το Taste Atlas την περιγράφει ως μια σούπα «που φτιάχνεται από αποξηραμένα λευκά φασόλια που περιχύνονται με ελαιόλαδο και τρώγονται με διάφορα λαχανικά και βότανα, όπως κρεμμύδια, σέλινο και ντομάτες».

«Το πιάτο είναι θρεπτικό και θυμίζει την αρχαιότητα, καθώς το κριθάρι, οι ελιές και τα φασόλια ήταν οι τρεις καλλιέργειες που συντηρούσαν τους στρατούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου», προστίθεται.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο