Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λαζάνια: Το κοινό λάθος που μπορεί να καταστρέψει το πιάτο

ΑρχικήΟικιακάΛαζάνια: Το κοινό λάθος που μπορεί να καταστρέψει το πιάτο
spot_img

Ένα απλό μυστικό που θα απογειώσει τη γεύση στα λαζάνια μας.

Τα λαζάνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών πιθανώς από τα παλαιότερα ζυμαρικά στην γαστρονομική ιστορία της Ιταλίας που διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο, και όχι άδικα. Είναι φαρδιά επίπεδα φύλλα που γεμίζονται συνήθως  με κιμά, μπεσαμέλ και ίσως και λαχανικά ανάλογα με τη συνταγή.  Σύμφωνα με την Mary Rosa Alleyne Hunnings γνωστή ως Mary Berry, (Αγγλίδα συγγραφέας τροφίμων, σεφ, αρτοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια), υπάρχει ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν μαγειρεύουν λαζάνια.

- Advertisement -

Ξεκινώντας όμως από τα βασικά η Mary Berry, λέει ότι μόλις τα λαζάνια βγούν από τον φούρνο πρέπει να τα αφήνουμε να «ξεκουράζονται» για τουλάχιστον μισή ώρα. Κάτι ανάλογο προτείνει και η δική μας τηλεοπτική μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αλλά λέει ότι 15 λεπτά αρκούν. Αυτό βοηθάει ώστε οι φέτες να μένουν ανέπαφες όταν τα κόβετε.

Ωστόσο η Mary Berry αποκαλύπτει και άλλο ένα μυστικό: Θα πρέπει αφού ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση και πριν τα βάλουμε στο φούρνο, να τα αφήσουμε για έξι ώρες ώστε τα ζυμαρικά να αρχίσουν να μαλακώνουν και να αναμειχθούν ομοιόμορφα οι γεύσεις. Ειδικά το προτείνει εάν αγοράζουμε έτοιμες τις λωρίδες των ζυμαρικών και εμείς μόνο τις γεμίζουμε.

‘Αλλα μυστικά για τα κλασικά λαζάνια που προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι να τα σκεπάζουμε όσο ψήνονται για να απορροφηθούν τα υλικά από τα ζυμαρικά και επίσης δεν θα ξεραθεί η εξωτερική επιφάνεια και στο τέλος του ψησίματος να τα ξεσκεπάσουμε και να ραντίσουμε με λίγες σταγόνες γάλα ή νερό. Επίσης η σάλτσα πρέπει να ψηθεί σε σιγανή φωτιά και να έχει αρκετή υγρασία. Τέλος η Αργυρώ λέει ο κιμάς πρέπει να είναι περασμένος μόνο μία φορά στη μηχανή κοπής και πάντα τον σβήνει με κρασί είτε λευκό είτε κόκκινο, γιατί του δίνει τέλειο άρωμα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα