Συμβουλές για να μην πετάξετε το φαγητό αλλά και να μην το φάτε λύσσα!
Ενώ η προσθήκη αλατιού στα φαγητά, ακόμη και στα επιδόρπια, μπορεί να είναι κρίσιμη για να αναδείξει τη γεύση κάθε στοιχείου του πιάτου, το πολύ αλάτι θα δυσκολέψει τους γευστικούς σας κάλυκες να πάρουν άλλες γεύσεις. Πέρα του ότι το πολύ αλάτι μόνο κακό θα κάνει στην υγεία μας;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Καταγγελία στο cibum για κίνδυνο από λανθασμένη ετικέτα συστατικών σε δημοφιλή μάρκα ζυμαρικών
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σε αυτά τα δημοφιλή τρόφιμα «κρύβεται» το τοξικό υδροκυάνιο – Τι πρέπει να προσέχουμε
Πώς όμως μπορώ να διορθώσω ένα φαγητό στο οποίο μου έπεσε πολύ αλάτι;
Εάν το φαγητό σας καταλήξει πολύ αλμυρό, μπορείτε να προσθέσετε ορισμένα συστατικά στο πιάτο για να «μειώσετε» την αλμυρή γεύση. Και συγκεκριμένα:
Προσθέστε ένα οξύ . Μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού, χυμό λάιμ ή μηλόξυδο σε αλμυρά τρόφιμα για να εξουδετερώσετε την αλμύρα. Ένα προϊόν ντομάτας, όπως η σάλτσα ντομάτας ή η πάστα ντομάτας, θα λειτουργήσει επίσης, καθώς οι ντομάτες είναι όξινες.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ |«Η πρώτη υποβολή καλλιέργειας βοείου κρέατος στην ιστορία της ΕΕ», έγινε από την Ολλανδική Mosa Meat
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλείται δημοφιλής ενυδατική κρέμα προσώπου – Διανεμήθηκαν παρτίδες που ήταν σε καραντίνα μετά από παρέμβαση των Αρχών
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλείται βάση κινητού με ασύρματο φορτιστή για αυτοκίνητα που πωλείται και στην Ελλάδα – Είναι τίγκα στον μόλυβδο!
Προσθέστε κρέμα γάλακτος ή ρικότα. Η κρεμώδης υφή αυτών των συστατικών βοηθά στο να αραιωθεί ελαφρώς το αλάτι και να διασκορπιστεί πιο ομοιόμορφα στον ουρανίσκο σας.
Προσθέστε γαλακτοκομικά . Εάν έχει γίνει αλμυρή μια σάλτσα κρέμας για παράδειγμα – μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη κρέμα, πλήρες γάλα ή άλλο είδος γαλακτοκομικού για να εξουδετερώσετε την αλμυρή γεύση σε ένα πιάτο. Τα γαλακτοκομικά περιέχουν ζάχαρη, η οποία βοηθά στη μείωση της γεύσης του αλατιού. Καλύπτει το εσωτερικό του στόματός σας, δημιουργώντας κάτι σαν φράγμα ενάντια στο αλάτι. Τα μη γαλακτοκομικά γάλατα, όπως το γάλα βρώμης ή το γάλα καρύδας , μπορούν να λειτουργήσουν παρόμοια.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δεν φταίει η συσκευασία για τις 12000 αλλοιωμένες κοτόσουπες – Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος της ανάκλησης
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ποιο είδος ποτηριού είναι πιο υγιεινό για να πίνουμε νερό;
Προσθέστε ωμές πατάτες . Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να διορθώσετε τα υπερβολικά αλμυρά τρόφιμα είναι να προσθέσετε πατάτες. Αυτό το κόλπο λειτουργεί καλά για σούπες, μαγειρευτά και άλλα παρόμοια πιάτα. Απλώς προσθέστε μια ωμή πατάτα κομμένη σε κύβους στο σκεύος — καθώς ψήνεται το φαγητό, η πατάτα θα απορροφήσει το επιπλέον αλάτι.
Προσθέστε ζάχαρη . Δοκιμάστε να ενσωματώσετε μια πρέζα ζάχαρη (λευκή ή καστανή) ή ένα γλυκαντικό όπως το σιρόπι σφενδάμου για να εξουδετερώσετε την αλμύρα. Το γλυκό και το αλμυρό είναι ένας κλασικός συνδυασμός γεύσης λόγω της ικανότητας της ζάχαρης να εξισορροπεί την αλμύρα στα τρόφιμα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Είναι νοθευμένο το μαύρο πιπέρι που αγοράσατε; Πώς να ελέγξετε την καθαρότητά του στο σπίτι
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Προσοχή! Ανακαλείται δημοφιλής μπαταρία κουζίνας (βρύση) – Απελευθερώνει επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου
3 Συμβουλές για την πρόληψη υπεραλατισμένου φαγητού
Καλό είναι βέβαια να προλαμβάνεις από το να θεραπεύεις οπότε ας δούμε κάποιες συμβουλές για το πώς δε θα συμβεί το… ατύχημα!
- Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής . Εάν μια συνταγή απαιτεί συστατικά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, όπως σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή ανάλατο ζωμό, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα συγκεκριμένα συστατικά. Διαφορετικά, εάν χρησιμοποιήσετε τις αλατισμένες εκδόσεις και παρόλα αυτά προσθέσετε την ποσότητα αλατιού που απαιτεί η συνταγή, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικά αλμυρό.
- Μετρήστε προσεκτικά το αλάτι . Μερικές φορές η υπερβολική αυτοπεποίθηση που έχουμε στις μαγειρικές μας ικανότητες φέρνει το λάθος! Αποφύγετε τη χρήση αλατιέρας, ελέγξτε αν το αλάτι του εμπορίου βρίσκεται στο μεγάλο άνοιγμα και προτιμήστε να βάλετε το αλάτι πρώτα στο χέρι σας και μετά στην κατσαρόλα!
- Χρησιμοποιήστε το σωστό αλάτι . Το επιτραπέζιο αλάτι, το θαλασσινό αλάτι και το αλάτι Kosher έχουν διαφορετικά επίπεδα αλατότητας. Εάν μια συνταγή απαιτεί έναν τύπο αλατιού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το συγκεκριμένο αλάτι ή τις ερευνητικές ποσότητες μετατροπής για να διασφαλίσετε ότι το τελικό πιάτο δεν είναι υπερβολικά αλμυρό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το μυστικό για ζουμερό σολομό στον φούρνο