Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεκάδες μαθητές με τροφική δηλητηρίαση από τα κρατικά δωρεάν γεύματα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔεκάδες μαθητές με τροφική δηλητηρίαση από τα κρατικά δωρεάν γεύματα
spot_img

Το κοτόπουλο που έκανε τους μικρούς μαθητές να έχουν ναυτία και να κάνουν εμετούς

Δεκάδες Ινδονήσιοι μαθητές σχολείων υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση δωρεάν γευμάτων που προσφέρονται μέσω ενός νέου εμβληματικού προγράμματος του Προέδρου Prabowo Subianto που ευελπιστεί να φτάσει τα 82,9 εκατομμύρια παιδιά και έγκυες γυναίκες από τον πληθυσμό των 280 εκατομμυρίων της χώρας έως το 2029.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα ωστόσο δεν ξεκίνησε καλά αφού τουλάχιστον 40 μαθητές από ένα σχολείο στο Sukoharjo, στην Κεντρική Ιάβα καταγράφηκαν να κάνουν εμετούς και να έχουν ναυτία μετά την κατανάλωση γεύματος με μαριναρισμένο κοτόπουλο.

Οι προσβεβλημένοι μαθητές έχουν λάβει θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή και η κατάστασή τους βελτιώθηκε, ενώ τα τρόφιμα αποσύρθηκαν αμέσως. Ωστόσο, δημοσιεύματα στα ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η τροφική δηλητηρίαση στο σχολείο της Κεντρικής Ιάβας δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι κι άλλοι μαθητές είχαν αρρωστήσει από τα δωρεάν γεύματα στο Βόρειο Καλιμαντάν.

Το πρόγραμμα, που αποσκοπεί στη μείωση της καχεκτικότητας και του υποσιτισμού, έχει προβλεπόμενο κόστος 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια, με αναφορές ότι θα χρειαστούν επιπλέον 6,11 δις δολάρια για να επεκταθεί ώστε να φτάσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού του μέχρι το τέλος του έτους.

Η καχεκτικότητα επηρεάζει το 21,5% των παιδιών στο μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμου και είναι πιο έντονη στις λιγότερο ανεπτυγμένες ανατολικές περιοχές της χώρας.

Αυτόν τον μήνα τουλάχιστον 190 κουζίνες που διαχειρίζονται υπηρεσίες catering τρίτων άνοιξαν σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από στρατιωτικές βάσεις.

Μένει βέβαια να διασφαλιστεί ότι το φαγητό που μοιράζεται για έναν τόσο σπουδαίο σκοπό να είναι και ασφαλές!

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα