Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η κρεατοφαγία κάνει καλό!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ κρεατοφαγία κάνει καλό!
spot_img

Eπιστημονικά λανθασμένη η τάση μείωσης της κατανάλωσης κρέατος.

Τα νέα μάς έρχονται, σήμερα, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τις ΗΠΑ, όπου στα σχολεία εκεί έχει αρχίσει μια κίνηση μείωσης της κρεατοφαγίας. 

Επιστημονικά, αυτό είναι μέγα λάθος. Το κρέας είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων, όπως σίδηρος.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο σίδηρος που υπάρχει στα φυτά δεν είναι βιοδιαθέσιμος όπως στο μοσχάρι!

Ευτυχώς υπάρχουν κινήματα που υποστηρίζουν την κρεατοφαγία όπως το Global
Food Justice Alliance.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα της κρεατοφαγίας.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο