Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η κρεατοφαγία κάνει καλό!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ κρεατοφαγία κάνει καλό!
spot_img

Eπιστημονικά λανθασμένη η τάση μείωσης της κατανάλωσης κρέατος.

Τα νέα μάς έρχονται, σήμερα, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τις ΗΠΑ, όπου στα σχολεία εκεί έχει αρχίσει μια κίνηση μείωσης της κρεατοφαγίας. 

Επιστημονικά, αυτό είναι μέγα λάθος. Το κρέας είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων, όπως σίδηρος.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο σίδηρος που υπάρχει στα φυτά δεν είναι βιοδιαθέσιμος όπως στο μοσχάρι!

Ευτυχώς υπάρχουν κινήματα που υποστηρίζουν την κρεατοφαγία όπως το Global
Food Justice Alliance.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα της κρεατοφαγίας.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο