Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στα πόσα εγκλήματα… καιγόμαστε;

Τα "εγκλήματα" της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΣτα πόσα εγκλήματα... καιγόμαστε;
spot_img

Τα “εγκλήματα” της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Με αφορμή ένα κείμενό μας σχετικά με την Ελληνική τυροκομία στο cibum, η Δρ Αλεξάνδρα Μέγα έγραψε στο cibum ένα εξαιρετικό άρθρο σχετικά με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα ως προς τα τυροκομικά της προϊόντα.

Εδώ, θα πρέπει να εκμυστηρευθώ ότι έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια και ευαισθησία προς τους ανθρώπους που διδάσκουν και προάγουν τα τρόφιμα της πατρίδας μας. 

Όπως έχω ξαναγράψει η Ελλάδα έχει το δυναμικό να παράξει εξαιρετικά τρόφιμα, τόσο οργανοληπτικά όσο και διατροφικά και είναι κρίμα αυτά τα τρόφιμα να μην μπορούν να βρουν μια θέση σε Ευρωπαϊκά gourmet εστιατόρια και παντοπωλεία…

Αυτόν τον στόχο έχει ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα στο ΕΚΠΑ με τίτλο «Εξωστρέφεια επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων: ποιοτικός έλεγχος, τυποποίηση, επισήμανση, οργάνωση εξαγωγών».  

Εν έτει 2022, είναι έγκλημα να πουλάμε το λάδι μας χύμα στους Ιταλούς και στους Ισπανούς ή να το διακινούμε με… τενεκέδες, είναι έγκλημα να μην εξάγουμε ΠΟΠ τυριά, είναι έγκλημα να μην μπορούμε να εξάγουμε δυνατές ετικέτες οίνων. Στα πόσα εγκλήματα καιγόμαστε ως χώρα;

Φανταστείτε πόσες θέσεις εργασίας μπορούμε να δημιουργήσουμε αν στήσουμε εταιρείες τυποποίησης και εξαγωγών.

Δεν θέλει κόπο για να σταματήσουμε αυτά τα εγκλήματα, αλλά τρόπο.

Ιδού ένας: το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του ΕΚΠΑ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων επιμόρφωσης σε αυτούς τους τομείς. Για τα προγράμματα σχετικά με τρόφιμα και διατροφή, κάνετε κλικ εδώ.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο