Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
9.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα junk τρόφιμα και η υγεία των παιδιών μας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα junk τρόφιμα και η υγεία των παιδιών μας
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Διάβασα τις προάλλες ένα πολύ ενδιαφέρον στο διαδίκτυο με τίτλο:

- Advertisement -

“Why cheap and ubiquitous junk foods are an addictive ‘gateway drug’ for kids” (Γιατί τα φτηνά και πανταχού παρόντα πρόχειρα τρόφιμα αποτελούν εθιστικό «ναρκωτικό πύλη» για τα παιδιά)

Το άρθρο αναφέρεται στις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και στο κόστος παροχής ιατρικής υποστήριξης στο γενικό πληθυσμό μέσα από το πρίσμα της κατανάλωσης junk τροφίμων. Το άρθρο ξεκινάει ως εξής: “Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάθε μπουκιά σας θα μπορούσε να είναι ακόμα ένα βήμα προς τη χρόνια ασθένεια. Το κρυφό κόστος των διατροφικών μας επιλογών μπορεί να είναι μεγαλύτερο από ό,τι φανταζόμασταν ποτέ…”

Αξίζει να το διαβάσετε και θα καταλάβετε πως “η διαφήμιση του πρόχειρου φαγητού όπου κι αν εμφανίζεται είναι επίθεση στην υγεία του έθνους” όπως αναφέρει ο συντάκτης. 

Πηγή: https://www.express.co.uk/comment/expresscomment/1985650/cheap-junk-food-addictive

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο