Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα καμένα ελαιόδεντρα της Εύβοιας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα καμένα ελαιόδεντρα της Εύβοιας
spot_img

Για ποια κρατική στήριξη μιλάμε;

Για την πολύπαθη Εύβοια, την δεύτερη πατρίδα μου, έχω γράψει πρόσφατα σε αυτή την φιλόξενη στήλη εδώ και εδώ.

Με δυο λόγια, το επιτελικό κράτος (των Τεμπών) δεν έχει κανένα όραμα για το πώς θα ξανάρθει ζωή στην καμμένη Εύβοια.

Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς!

Σε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ του Κώστα Βασιλόπουλου, περιγράφονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές ελαιόδεντρων στην Εύβοια. Μόνοι τους τελείως. Χωρίς ίχνος κρατικής βοήθειας! Το εξευτελιστικό ποσό των €144 για κάθε καμένο ελαιόδεντρο δεν έχει φτάσει ακόμα στους δικαιούχους σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Αυτοί που όρισαν αυτό το ποσό αποζημίωσης (€144 ανά ελιά), έχουν δει ποτέ ελιά; Ξέρουν πόσα χρόνια φροντίδας χρειάζεται μια ελιά μέχρι να κάνει αρκετό καρπό; Ή απλά ζουν σε αποστειρωμένα γραφεία και δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα