Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tα καρτέλ στην Ελληνική βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTα καρτέλ στην Ελληνική βιομηχανία τροφίμων
spot_img

Πότε θα κάνουμε… ταμείο;

Είναι κοινό μυστικό: στην Ελλάδα υπάρχουν καρτέλ, σε πολλά προϊόντα!

Ειδικά στα τρόφιμα.

Και τι κάνει το Κράτος; Επιβάλλει πρόστιμα (π.χ. από 1.000.000 ευρώ σε δυο εταιρείες, όπως διαβάσετε στο cibum.gr εδώ) και ο Σκρέκας έκανε την εξής βαρύγδουπη δήλωση: «στις εταιρείες αυτές παρατηρήθηκε, προϊόντα να πωλούνται στο ράφι και το περιθώριο κέρδους, ήταν μεγαλύτερο φέτος από ό,τι το 2021. Δεν είναι μόνο ότι έχουν ακριβύνει οι πρώτες ύλες, αλλά πήγαν και έβαζαν επιπλέον κέρδος-καπέλο σε αυτά τα προϊόντα» «Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο ώστε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια και να τονώσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά είδη. Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται χωρίς δισταγμό. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Δεν εφησυχάζουμε».

Αυτό όμως που ΔΕΝ μας είπε ο Υπουργός είναι το πότε πληρώνονται αυτά τα πρόστιμα!

Πόσα χρόνια περνούν με εφέσεις, κόντρα εφέσεις κλπ κλπ ;

Μήπως 5-6 χρόνια ; (όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, σε ρεπορτάζ του …2018)…

Η αργή Ελληνική δικαιοσύνη κάνει κακό στην τσέπη μας, μέχρι να τελεσιδικήσουν αυτές οι υποθέσεις…

Και μετά μιλάμε για την ακρίβεια και για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα.

Αν υπάρχουν καρτέλ και η Ελληνική δικαιοσύνη είναι τόσο αργή, τότε τι να περιμένει κανείς;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο