ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTα καρτέλ στην Ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Tα καρτέλ στην Ελληνική βιομηχανία τροφίμων

[yoast_reading_time]

Πότε θα κάνουμε… ταμείο;

Είναι κοινό μυστικό: στην Ελλάδα υπάρχουν καρτέλ, σε πολλά προϊόντα!

- Advertisement -

Ειδικά στα τρόφιμα.

Και τι κάνει το Κράτος; Επιβάλλει πρόστιμα (π.χ. από 1.000.000 ευρώ σε δυο εταιρείες, όπως διαβάσετε στο cibum.gr εδώ) και ο Σκρέκας έκανε την εξής βαρύγδουπη δήλωση: «στις εταιρείες αυτές παρατηρήθηκε, προϊόντα να πωλούνται στο ράφι και το περιθώριο κέρδους, ήταν μεγαλύτερο φέτος από ό,τι το 2021. Δεν είναι μόνο ότι έχουν ακριβύνει οι πρώτες ύλες, αλλά πήγαν και έβαζαν επιπλέον κέρδος-καπέλο σε αυτά τα προϊόντα» «Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο ώστε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια και να τονώσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά είδη. Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται χωρίς δισταγμό. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Δεν εφησυχάζουμε».

- Advertisement -

Αυτό όμως που ΔΕΝ μας είπε ο Υπουργός είναι το πότε πληρώνονται αυτά τα πρόστιμα!

Πόσα χρόνια περνούν με εφέσεις, κόντρα εφέσεις κλπ κλπ ;

Μήπως 5-6 χρόνια ; (όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, σε ρεπορτάζ του …2018)…

Η αργή Ελληνική δικαιοσύνη κάνει κακό στην τσέπη μας, μέχρι να τελεσιδικήσουν αυτές οι υποθέσεις…

Και μετά μιλάμε για την ακρίβεια και για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα.

Αν υπάρχουν καρτέλ και η Ελληνική δικαιοσύνη είναι τόσο αργή, τότε τι να περιμένει κανείς;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

FDA: Δημοσιεύτηκε ο Νέος Κώδικας Τροφίμων με αυστηρότερους κανόνες για την ασφάλεια σε εστιατόρια και λιανεμπόριο

Νέες απαιτήσεις αφορούν τις ασθένειες των εργαζομένων, τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, την απολύμανση, τη χρήση γαντιών και την ψύξη των τροφίμων

Νέα εξέλιξη στην προληπτική επισήμανση αλλεργιογόνων στην ΕΕ: Από το «μπορεί να περιέχει» στην ποσοτική εκτίμηση κινδύνου

Η νέα εντολή της ΕΕ προς την EFSA δημιουργεί αβεβαιότητα για το αρχικό χρονοδιάγραμμα θέσπισης των ευρωπαϊκών κανόνων PAL.

Κλ@νι€ς και διάρροια στο διάστημα από τροφική δηλητηρίαση… και κάπως έτσι η NASA έφερε το HACCP στη Γη – του Δρ. Φραγκίσκου Γαΐτη

Γιατί μια τροφική δηλητηρίαση στο διάστημα μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη και τι σχέση έχει με τη γέννηση του HACCP.