Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το αέναο “κοουτσάρισμα” των στελεχών της βιομηχανίας τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤο αέναο "κοουτσάρισμα" των στελεχών της βιομηχανίας τροφίμων
spot_img

Πίσω από κάθε μεγάλη ομάδα βρίσκεται ένας καλός μάνατζερ…

Το ρητό λέει ότι πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται μια μεγάλη/δυναμική γυναίκα. Και στο ποδόσφαιρο αλλά και σε κάθε ομαδικό άθλημα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πίσω από κάθε μεγάλη ομάδα, κρύβεται μια μεγάλη προπονήτρια ή ένας μεγάλος προπονητής.

Και μην νομίσετε ότι γράφοντας για μπάλα, αγνοώ ότι γράφω σε ένα site για τρόφιμα.

To ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα τόπι και 22 παίκτες σε ένα παραλληλόγραμμο γήπεδο. Αλλά, στάση ζωής και συνεχής πηγή έμπνευσης.

Αν κοιτάξετε γύρω σας, στο εργασιακό σας περιβάλλον, υπάρχουν πολλές ομάδες, σε κάθε επιχείρηση. Και πίσω από κάθε ομάδα, υπάρχει ένας άνθρωπος που την εμπνέει και την καθοδηγεί προς τα εμπρός.

Αυτά ως μικρή εισαγωγή, για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τον προπονητή που έχει αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Πεπ προπονεί την Manchester City από το 2016 και τις επόμενες μέρες, η ομάδα του πάει για ένα ιστορικό θρίαμβο: το λεγόμενο treble για την τρέχουσα σαιζόν.

Έχοντας ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία για άλλη μια χρονιά (τρίτη στη σειρά), αύριο και το άλλο Σάββατο παίζει δυο τελικούς, αύριο για το FA Cup (το κύπελλο Αγγλίας) με την Manchester United και στις 10 Ιούνη για το Champions League με την Ίντερ Μιλάνου. Τα αγόρια μου υποστηρίζουν την City εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από 10, οπότε καταλαβαίνετε την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο σπίτι στους τελικούς…

Το σημαντικό όμως στην μπαλίτσα αλλά και στην ζωή δεν είναι τα τρόπαια ως αυτοσκοπός αλλά πώς μαθαίνουμε από τις ήττες μας και γινόμαστε καλύτεροι ως άνθρωποι, ως Manager, ως οντότητες. Και διαβάζοντας για την φιλοσοφία μεγάλων προπονητών, όπως ο Πεπ, μπορούμε να μάθουμε πολλά και να τα εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας πρακτική, στο αέναο κοουτσάρισμα των στελεχών και των συνεργατών μας. Πώς μια καλή ή ένας καλός manager μπορεί να εμπνεύσει τους συνεργάτες της/του να γίνονται κάθε μέρα καλύτεροι.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το ECDC συνδέει την γρίπη των πτηνών με ανεξήγητες νευρολογικές ασθένειες σε ανθρώπους!

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων συστήνει επαγρύπνηση στις Αρχές Δημόσιας Υγείας.

Αιθυλένιο σε μπανάνες και άλλα φρούτα: Επικίνδυνο για την υγεία ή φυσική ορμόνη;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αιθυλένιο, το οποίο έχετε "δει" πολλάκις χωρίς να το ξέρετε!

Ζυμαρικά από όσπρια: Η νέα τάση και… λύση για την αποδοχή των οσπρίων από τα παιδιά

Ένα από τα πλεονεκτήματα των καινοτόμων ζυμαρικών, είναι πως αποτελούν τον "δούρειο ίππο" για την κατανάλωση οσπρίων από παιδιά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα