Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το προσδόκιμο ζωής και η Ελληνική απουσία

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤο προσδόκιμο ζωής και η Ελληνική απουσία
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Nutrition, Health and Aging, με τίτλο Global consensus on optimal exercise recommendations for enhancing healthy longevity in older adults (ICFSR) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1279770724004895.

- Advertisement -

Oι συγγραφείς περιγράφουν την ανάγκη να διαμορφωθεί μια κοινή πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την άσκηση. Η άσκηση μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή είναι τα μόνα μας “εργαλεία” για να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής.

Από ότι φαίνεται στο άρθρο, κανένας επιστήμονας από την Ελλάδα δεν πήρε μέρος. Να υποθέσουμε τουλάχιστον ότι κάποιος στον ΕΦΕΤ θα διαβάσει αυτό το άρθρο;

Τι λέω τώρα…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα