Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρόφιμα με ονοματεπώνυμο: Πώς μπορούμε να κάνουμε την διαφορά…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤρόφιμα με ονοματεπώνυμο: Πώς μπορούμε να κάνουμε την διαφορά...
spot_img

Το προσκήνιο απέχει πολύ λίγο… για να φέρουμε και να αναδείξουμε τα ελληνικά τρόφιμα

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Στις 6 Μάη γράφαμε για τον τροφιμο-τουρισμό και αναλύαμε πώς μπορούμε να συνδέσουμε τα τρόφιμα με την ιστορία του κάθε τόπου. Και στις 30 Μάη, διαβάσαμε στο cibum.gr ότι ανεκτίμητο αγροδιατροφικό θησαυρό χαρακτήρισε η γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνα Καλογήρου τα 113 προιόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ της χώρας, τα οποία συνδεδεμένα με το τουριστικό προϊόν (57 απ’ αυτά νησιωτικά) μπορούν να εξασφαλίσουν εμπορικές επιτυχίες στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το πρόβλημα φαίνεται απλό αλλά δεν είναι: θα πρέπει εταιρείες τροφίμων και ξενοδοχειακές μονάδες να συνεργαστούν ώστε να φέρουν αυτά τα τρόφιμα στο προσκήνιο.

Παράδειγμα: Tουρίστες που μένουν λίγες μέρες σε αυτά τα νησιά, θα μπορούσαν να επισκέπτονται τις μονάδες παραγωγής τροφίμων. Φεύγοντας για τις πατρίδες τους, θα μπορούσαν να παίρνουν μαζί τους ένα μικρό δωράκι με αυτά τα τρόφιμα αλλά και μερικές συνταγές-ιδέες για το πώς θα μαγειρέψουν φαγητά σχετιζόμενα με αυτά τα τρόφιμα τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Έτσι, θα θυμούνται την Ελλάδα και τα νησιά μας μέσα από την γεύση και το άρωμα των τροφίμων μας.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο