Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Τρόφιμο-τουρισμός”: τι είναι πάλι τούτο;

ΑρχικήΑριστερό Εξτρέμ“Τρόφιμο-τουρισμός”: τι είναι πάλι τούτο;
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Όλοι μας έχουμε ακούσει για τον αγρο-τουρισμό, όπου οι τουρίστες επισκέπτονται ένα τόπο και μαθαίνουν για την αγροτική του παραγωγή και μπορούν να ζήσουν για λίγες μέρες ως αγρότες.

Γιατί όμως να μην αρχίσουμε να σκεπτόμαστε τον «τροφιμο-τουρισμό»; Όπου οι επισκέπτες του κάθε τόπου, θα μπορούν να γεύονται τις τοπικές γεύσεις της κάθε περιοχής της Ελλάδας σε ταβέρνες και εστιατόρια της περιοχής;

Το site viewsofgreece.gr έχει πληθώρα εξαιρετικών τοπίων και προορισμών στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και να δημιουργήσουμε τουριστικά πακέτα διαμονής και …διατροφής με τοπικά εδέσματα και ποτά.

Η Ελλάδα είναι σε θέση να προσελκύσει τουρίστες με υψηλό εισόδημα με αυτόν τον τρόπο.

Τα «ρουμ του λετ» πέθαναν εδώ και πολλά χρόνια… Έφτασε η στιγμή να «δέσουμε» την ιστορία του τόπου μας με τις εξαιρετικές οργανοληπτικές ιδιότητες των Ελληνικών τροφίμων και να σκεφτούμε τον … «τροφιμο-τουρισμό». Π.χ. Χίος, Μαστέλο Χίου και μαστίχα χίου. Λέσβος, λαδοτύρι και ούζο.

Δεν θέλει κόπο.

Αλλά τρόπο!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα