Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Όλοι μας έχουμε ακούσει για τον αγρο-τουρισμό, όπου οι τουρίστες επισκέπτονται ένα τόπο και μαθαίνουν για την αγροτική του παραγωγή και μπορούν να ζήσουν για λίγες μέρες ως αγρότες.
Γιατί όμως να μην αρχίσουμε να σκεπτόμαστε τον «τροφιμο-τουρισμό»; Όπου οι επισκέπτες του κάθε τόπου, θα μπορούν να γεύονται τις τοπικές γεύσεις της κάθε περιοχής της Ελλάδας σε ταβέρνες και εστιατόρια της περιοχής;
Το site viewsofgreece.gr έχει πληθώρα εξαιρετικών τοπίων και προορισμών στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και να δημιουργήσουμε τουριστικά πακέτα διαμονής και …διατροφής με τοπικά εδέσματα και ποτά.
Η Ελλάδα είναι σε θέση να προσελκύσει τουρίστες με υψηλό εισόδημα με αυτόν τον τρόπο.
Τα «ρουμ του λετ» πέθαναν εδώ και πολλά χρόνια… Έφτασε η στιγμή να «δέσουμε» την ιστορία του τόπου μας με τις εξαιρετικές οργανοληπτικές ιδιότητες των Ελληνικών τροφίμων και να σκεφτούμε τον … «τροφιμο-τουρισμό». Π.χ. Χίος, Μαστέλο Χίου και μαστίχα χίου. Λέσβος, λαδοτύρι και ούζο.
Δεν θέλει κόπο.
Αλλά τρόπο!