Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υδατάνθρακες και διαλειμματική νηστεία: Πίσω από τα πρωτοσέλιδα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΥδατάνθρακες και διαλειμματική νηστεία: Πίσω από τα πρωτοσέλιδα
spot_img

Η νέα έρευνα

Πριν από λίγες μέρες, διαβάσατε στο cibum.gr μια ενδιαφέρουσα μελέτη που μας ήρθε από την Μεγάλη Βρετανία, σχετικά με την διαλειμματική νηστεία.

Είναι μια ενδιαφέρουσα μελέτη αλλά λίγο εκτός τόπου και χρόνου, μιας και το να τρώμε μόνο ένα γεύμα την ημέρα είναι ανέφικτο.

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα “συζήτηση” των ειδικών επί αυτού του θέματος, αν καλό είναι να έχουμε 2-3 “μεγάλα” γεύματα σε ένα 24ωρο ή να έχουμε πιο συχνά πιο μικρά γεύματα.

Το κάθε γεύμα προκαλεί μικρή φλεγμονή και ακόμα δεν είναι 100% ξεκάθαρο τι είναι προτιμητέο: πολλά μικρά γεύματα ή 1-2 μεγάλα.

Η δική μου προσέγγιση είναι κάπως διαφορετική, πιο προσωποποιημένη.

Αν έχουμε μπροστά μας ένα 8ωρο με δουλειά γραφείου, δεν χρειαζόμαστε μεγάλο πρωινό.

Και καλύτερα να καταναλώνουμε υδατάνθρακες 2-3 ώρες πριν από σωματική άσκηση. Άρα το διαιτολόγιό μας θα πρέπει να τους περιέχει χρονικά τις περιόδους που χρειαζόμαστε ενέργεια.

Αν από την άλλη, η δουλειά μας είναι χειρωνακτική, τότε, ναι, χρειαζόμαστε καλό πρωινό ώστε να έχουμε ενέργεια κατά την διάρκεια της δουλειάς μας.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα