Ευρήματα επιστημονικής μελέτης για τα οφέλη της μπύρας με 0% αλκοόλ
Διαβάσατε πριν λίγες μέρες στο cibum.gr σχετικά με μια δημοσίευση της ερευνητικής μας ομάδας εδώ στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ όπου μελετήσαμε την επίδραση της ζύμωσης στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες γαλακτοκομικών προϊόντων.
Με αφορμή αυτήν την αναφορά στην δουλειά μας, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι από την πολυετή εργασία μας σε ζυμούμενα τρόφιμα (κρασί, μπύρα, γαλακτοκομικά), έχουμε βρει ότι τα ζυμούμενα τρόφιμα και ποτά, σε αντιδιαστολή με τα προϊόντα απόσταξης (ούζο, τσίπουρο, ουΐσκι κλπ) έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και καρδιοπροστατευτικές δράσεις.
Αυτές τις μέρες ολοκληρώνουμε μια ακόμη μελέτη σε μπύρες με 0% αλκοόλ, όπου βρίσκουμε ότι ακόμη και οι μπύρες στις οποίες έχει αφαιρεθεί το αλκοόλ, διατηρούν ισχυρές καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες!
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet