Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζύμωση και απόσταξη

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΖύμωση και απόσταξη
spot_img

Ευρήματα επιστημονικής μελέτης για τα οφέλη της μπύρας με 0% αλκοόλ

Διαβάσατε πριν λίγες μέρες στο cibum.gr σχετικά με μια δημοσίευση της ερευνητικής μας ομάδας εδώ στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ όπου μελετήσαμε την επίδραση της ζύμωσης στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες γαλακτοκομικών προϊόντων.

Με αφορμή αυτήν την αναφορά στην δουλειά μας, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι από την πολυετή εργασία μας σε ζυμούμενα τρόφιμα (κρασί, μπύρα, γαλακτοκομικά), έχουμε βρει ότι τα ζυμούμενα τρόφιμα και ποτά, σε αντιδιαστολή με τα προϊόντα απόσταξης (ούζο, τσίπουρο, ουΐσκι κλπ) έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και καρδιοπροστατευτικές δράσεις.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνουμε μια ακόμη μελέτη σε μπύρες με 0% αλκοόλ, όπου βρίσκουμε ότι ακόμη και οι μπύρες στις οποίες έχει αφαιρεθεί το αλκοόλ, διατηρούν ισχυρές καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο