ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΖύμωση και απόσταξη

Ζύμωση και απόσταξη

2 λεπτά ανάγνωσης

Ευρήματα επιστημονικής μελέτης για τα οφέλη της μπύρας με 0% αλκοόλ

Διαβάσατε πριν λίγες μέρες στο cibum.gr σχετικά με μια δημοσίευση της ερευνητικής μας ομάδας εδώ στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ όπου μελετήσαμε την επίδραση της ζύμωσης στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες γαλακτοκομικών προϊόντων.

- Advertisement -

Με αφορμή αυτήν την αναφορά στην δουλειά μας, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι από την πολυετή εργασία μας σε ζυμούμενα τρόφιμα (κρασί, μπύρα, γαλακτοκομικά), έχουμε βρει ότι τα ζυμούμενα τρόφιμα και ποτά, σε αντιδιαστολή με τα προϊόντα απόσταξης (ούζο, τσίπουρο, ουΐσκι κλπ) έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και καρδιοπροστατευτικές δράσεις.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνουμε μια ακόμη μελέτη σε μπύρες με 0% αλκοόλ, όπου βρίσκουμε ότι ακόμη και οι μπύρες στις οποίες έχει αφαιρεθεί το αλκοόλ, διατηρούν ισχυρές καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες!

- Advertisement -
ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική