Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Snack to the Future: Ποιες θα είναι οι διατροφικές τάσεις του 2040

ΑρχικήFuture Food TodaySnack to the Future: Ποιες θα είναι οι διατροφικές τάσεις του 2040
spot_img

Η Φουτουριστική έκθεση της Deliveroo.

   Την έκθεση SNACK TO THE FUTURE κυκλοφόρησε η Deliveroo, συγκεντρώνοντας κορυφαίους μελλοντολόγους και ειδικούς από τον κόσμο του φαγητού, της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Δημιούργησε μια φουτουριστική εκδοχή για το πώς και τι θα τρώνε οι άνθρωποι μέχρι το 2040 και πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία του φαγητού.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Georgie Barrat, Δημοσιογράφος Τεχνολογίας και τηλεοπτικός παρουσιαστής στο The Gadget Show, και ο Tom Cheesewright, εφαρμοσμένος Futurist.

Η έκθεση αποκάλυψε βασικές προβλέψεις και τεχνολογικές προόδους μέχρι το 2040 που πρόκειται να συγκλονίσουν τον κόσμο των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένου:

  • BREATH-PRINTS: Μάθετε πώς τα αποτυπώματα αναπνοής θα πάρουν τις μελλοντικές μας διατροφικές αποφάσεις για εμάς. Αναμένεται ότι οι συσκευές προσωπικής τεχνολογίας θα ενεργοποιηθούν με το BreathTech, που σημαίνει ότι μπορείτε να αναπνέετε στη συσκευή σας και να αποκτήσετε βαθιά γνώση σχετικά με τα τρόφιμα που πρέπει να τρώτε για να έχετε βέλτιστο αντίκτυπο στην ατομική σας υγεία και ευεξία.
  • ME-GANSIM: Μετακινηθείτε πάνω από το Keto, το προβλεπόμενο επόμενο μεγάλο πράγμα στη δίαιτα και θα είναι η κύρια δίαιτα του μέλλοντος, είναι η δίαιτα Me-gan (Me-ganism). μια υπερ-εξατομικευμένη δίαιτα που είναι πλήρως προσαρμοσμένη στις ατομικές σας διατροφικές ανάγκες, που υποστηρίζεται από την τεχνολογία AI.
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ AI: Υποστηρίζοντας τη διατροφή και τον τρόπο ζωής του Me-gan, η τεχνολογία AI θα σας προσφέρει τη δική σας προσωπική AI- φίλη που θα σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε και να προσαρμόσετε αυτό που τρώτε με βάση τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας ανά πάσα στιγμή
  • FOODGASMS: Φαγητό που σας κάνει να νιώθετε… Οι υπηρεσίες παράδοσης φαγητού θα χρησιμοποιούν πρόσθετο ψηφιακό ακουστικό και οπτικό περιεχόμενο για να αναβαθμίσουν την εμπειρία απόλαυσης του γεύματος, τόσο πολύ που θα μπορούσε να αυξήσει την απόλαυση του φαγητού στο επόμενο επίπεδο με «foodgasms» (braingasms μέσω του τι τρώτε )
  • ΒΡΩΣΙΜΗ ΟΜΟΡΦΙΑ: Ετοιμαστείτε να δείτε τη βιομηχανία τροφίμων και ομορφιάς να ενσωματώνεται περισσότερο από ποτέ με την αύξηση των βρώσιμων προϊόντων ομορφιάς όπως το παγωτό κατά της γήρανσης και την ευκαιρία να γευματίσετε από μενού εξισορρόπησης ορμονών και ντοπαμίνης
  • 3D ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΕΥΜΑΤΩΝ: Από μεσημεριανά γεύματα σε πακέτο έως τυπωμένα μεσημεριανά γεύματα, η προετοιμασία φαγητού πρόκειται να γίνει πολύ πιο εύκολη με την πρόοδο της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης που σας βοηθά να δημιουργήσετε τέλεια μερίδες και ισορροπημένα γεύματα, της επιλογής σας, στο σπίτι
  • VR DINNER PARTIES: Δειπνήστε με διασημότητες, βασιλιάδες και αγαπημένα σας πρόσωπα στον αγαπημένο σας προορισμό διακοπών ή αναδημιουργήστε στιγμές φαγητού από διάσημες ταινίες χάρη στην τεχνολογία VirtualReality, η οποία θα προσομοιώσει γευστικές εμπειρίες από την άνεση του σπιτιού σας – σκεφτείτε: απολαμβάνοντας ένα υπέροχο πρωινό στο Tiffany’s, ενώ εσύ χώνεις ένα σάντουιτς με μπέικον στον καναπέ
  • ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ: Χάρη στην τεχνολογία VR και AR, ο εγκέφαλός σας θα μπορούσε να εξαπατηθεί και να πιστέψει ότι τρώτε κάτι που δεν τρώτε, για παράδειγμα, εάν είστε ιδιότροπος τρώγων που δεν θέλει να τρώει λαχανικά, θα μπορούσατε να φορέσετε έξυπνα γυαλιά και σκέψου ότι τρως σοκολάτα ή γλυκά
  • ΑΠΟΔΟΜΗΜΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ: Οι νέες ιδέες εστιατορίων θα απομακρύνουν τους περισπασμούς από τον έξω κόσμο, με τις προσωπικές τεχνολογικές συσκευές να απαγορεύονται κατά την είσοδο και να αυξάνεται η δημοτικότητα των σιωπηλών καφέ και εστιατορίων, προσφέροντας ΜΟΝΟ τραπέζια για να ενθαρρύνουν το προσεκτικό φαγητό
  • Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ: Τα βασικά προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως το καλαμπόκι, πρόκειται να φαίνονται πολύ διαφορετικά με εναλλακτικές όπως ο αμάρανθος, οι σπόροι φόνιο, το ζαχαρόχορτο, το teff, το σιτάρι khorasan, το σιτάρι einkorn και το σιτάρι emmer. Πιθανότατα όλα να είναι συνηθισμένα το 2040
  • ALT-OHOL: Καθώς ο κόσμος αναζητά ολοένα και περισσότερο εναλλακτικές λύσεις για το αλκοόλ, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μια αύξηση στη δημοτικότητα των κορντιαλών «κρασί» που μιμούνται τη γεύση και το γευστικό προφίλ του πραγματικού κρασιού, χωρίς τα αρνητικά

  Έρευνα για λογαριασμό της Deliveroo αποκαλύπτει ότι το “σόλο” δείπνο (18%), η ουσιαστική μυρωδιά και η γεύση του φαγητού σας πριν επιλέξετε την παραγγελία σας (17%) και τα αποτυπώματα ανάσας (15%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις προβλέψεις των ειδικών που εσείς και το έθνος ανυπομονεί να βιώσει.

  “Ξεκίνησα την Deliveroo το 2013 με αποστολή να συνδέσει τους ανθρώπους με την καλύτερη ποιότητα φαγητού από τοπικά εστιατόρια και να το παραδώσει απευθείας στις πόρτες του κόσμου. Ήταν μια απίστευτη διαδρομή τα τελευταία δέκα χρόνια και είμαι πραγματικά περήφανος για αυτό που έχουμε φτιάξει. Καθώς κοιτάζουμε προς την επόμενη δεκαετία και μετά, η Deliveroo θα συνεχίσει να δημιουργεί συναρπαστικές νέες καινοτομίες στην παράδοση φαγητού, νέες και καλύτερες καταναλωτικές εμπειρίες”, είπε μεταξύ άλλων ο Will Shu, Ιδρυτής και CEO Της Deliveroo.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα