Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα διατροφής – Η έκκληση του FAO

ΑρχικήΝέα16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα διατροφής - Η έκκληση του FAO
spot_img

Πως μπορείτε να εμπλακείτε και να βοηθήσετε την παγκόσμια κοινότητα

Η συλλογική δράση σε 150 χώρες σε όλο τον κόσμο είναι αυτό που κάνει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής μία από τις πιο φημισμένες ημέρες στο ημερολόγιο του ΟΗΕ. Kυβερνήσεις, επιχειρήσεις, ΟΚΠ, ΜΜΕ, και καταναλωτές έχουν προγραμματίσει εκατοντάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες προωθώντας την παγκόσμια ευαισθητοποίηση και δράση για όσους υποφέρουν από πείνα και για την ανάγκη εξασφάλισης υγιεινής διατροφής για όλους, χωρίς να μένει κανένας πίσω. 

Η #WorldFoodDay 2022 σηματοδοτείται σε μια χρονιά με πολλαπλές παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η συνεχιζόμενη πανδημία, οι συγκρούσεις, η κλιματική αλλαγή, οι αυξανόμενες τιμές και οι διεθνείς εντάσεις. Όλα αυτά επηρεάζουν την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.  

Ο FAO σε ανακοίνωσή του τονίζει πως είναι καιρός να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον για όλους, καλεί την παγκόσμια κοινότητα να κάνει την #WorldFoodDay ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ και να λάβει μέρος στην προσπάθεια οργανώνοντας μια εκδήλωση ή μια δραστηριότητα.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή, γεγονός που τους θέτει σε υψηλό κίνδυνο διατροφικής ανασφάλειας και υποσιτισμού. Αλλά ο τερματισμός της πείνας δεν αφορά μόνο την προσφορά. Σήμερα παράγεται αρκετή τροφή για να τραφεί ο καθένας στον πλανήτη.

Το πρόβλημα είναι η πρόσβαση και η διαθεσιμότητα θρεπτικών τροφίμων τονίζει ο FAO, η οποία παρεμποδίζεται όλο και περισσότερο και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από τα ντόμινο των προκλήσεων που δεν γνωρίζουν σύνορα.

Πως μπορείτε να εμπλακείτε

Από γευσιγνωσία φαγητού ή επιδείξεις μαγειρικής μέχρι μουσικές παραστάσεις, στρογγυλά τραπέζια ή απλά διαδίδοντας τη λέξη, μπορείτε να λάβετε μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Χρησιμοποιήστε το δωρεάν υλικό μας παρακάτω και γίνετε δημιουργικοί! Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να προωθήσετε την #WorldFoodDay διαβάζοντας τον οδηγό μας Get Involved.

Κατεβάστε https://www.fao.org/documents/card/en/c/cc0582en

Οπτική ταυτότητα

Κατεβάστε αφίσες, εικονικά υπόβαθρα, gadget, banner στον ιστό και εκδηλώσεις και πολλά άλλα από την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων Asset Bank. Χρησιμοποιήστε την οπτική όσο το δυνατόν περισσότερο στις δραστηριότητές σας για να συνεισφέρετε στο παγκόσμιο buzz!

Κατεβάστε https://digital-assets.fao.org/home/action/browseItems?categoryId=137050&categoryTypeId=2

Βιβλίο Παιδικών Δραστηριοτήτων

Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι! Από το φαγητό μας μέχρι τους πολιτισμούς, το περιβάλλον και τις οικονομίες μας, ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Η κλιματική αλλαγή, οι συγκρούσεις και η ανισότητα μπορεί συχνά να αφήσουν πίσω ομάδες ανθρώπων λόγω του ποιοι είναι ή του πού ζουν. Η οικοδόμηση ενός καλύτερου, πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω.

Μάθετε πώς μπορείτε να αναλάβετε δράση και να γίνετε μέρος της αλλαγής με το Βιβλίο Δραστηριοτήτων για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Κατεβάστε https://www.fao.org/documents/card/en/c/cc0239en

Οι πράξεις μας είναι το μέλλον μας

Ένας βιώσιμος κόσμος είναι αυτός όπου όλοι μετράνε.

Οι κυβερνήσεις , ο ιδιωτικός τομέας , η ακαδημαϊκή κοινότητα , η κοινωνία των πολιτών και τα άτομα πρέπει να συνεργαστούν με αλληλεγγύη για να δώσουν προτεραιότητα στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων σε τροφή, διατροφή, ειρήνη και ισότητα. Πράγματι, ο καθένας από εμάς, συμπεριλαμβανομένης της νεολαίας , μπορεί να εργαστεί για ένα χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμο μέλλον, δείχνοντας μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και καλοσύνη στις ενέργειές μας.  

Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ η αλλαγή. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food Experts’ Awards: “Άνοιξαν” τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών

To Cibum ανακοινώνει και επίσημα τα FEA, τα βραβεία αναγνώρισης και επιβράβευσης της προόδου στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.

TomKat Solution: Η απάντηση στο πολυστυρένιο με νέα, βιώσιμη και έξυπνη συσκευασία

Η εταιρεία TomKat Global Solutions δημιουργεί μια νέα συσκευασία ως εναλλακτική του πολυστυρένιου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 10 φορές και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα