Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εργατικά ατυχήματα στη Βιομηχανία Τροφίμων: 459.000 € πρόστιμο στο κολοσσό κρέατος Bernard Mathews

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕργατικά ατυχήματα στη Βιομηχανία Τροφίμων: 459.000 € πρόστιμο στο κολοσσό κρέατος Bernard Mathews
spot_img

Και τα δύο περιστατικά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με αυστηρότερους ελέγχους.

Η Bernard Matthews Foods  είναι μια βρετανική επιχείρηση γεωργίας και προϊόντων διατροφής με έδρα το Great Witchingham, Norfolk στη Μεγάλη Βρετανία , η οποία ειδικεύεται στα προϊόντα γαλοπούλας .

Ιδρύθηκε από τον Bernard Matthews το 1950 και διαθέτει 56 φάρμες σε όλο το Norfolk, Suffolk και Lincolnshire που εκτρέφουν σχεδόν 7 εκατομμύρια γαλοπούλες κάθε χρόνο, αλλά δραστηριοποιείται και σε άλλες περιοχές. Η εταιρεία εκτρέφει γαλοπούλες εσωτερικού και ελεύθερης βοσκής στις φάρμες της.

Τώρα η Bernard Matthews Food θα πληρώσει πρόστιμο 400.000 λιρών (459 χιλιάδων ευρώ)  μετά από δύο ξεχωριστά περιστατικά όπου τραυματίστηκαν σοβαρά εργαζόμενοι.

Το πρώτο περιστατικό αφορά στον Colin Frewin, ο οποίος έμεινε μόνιμα παράλυτος και πέρασε έξι μήνες στο νοσοκομείο μετά από ένα περιστατικό στο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στο Suffolk. Υπέστη πολλαπλούς σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός τρυπημένου αριστερού πνεύμονα, πολλών σπασμένων πλευρών, τεσσάρων σπασμένων σπονδύλων και αιμορραγίας στη σπονδυλική στήλη. Έμεινε σε προκλητικό κώμα για τρεις εβδομάδες και τώρα ταξινομείται ως παραπληγικός Τ6 και έχει διαγνωστεί με αυτόνομη δυσρεφλεξία (AD).

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, ο 54χρονος Frewin υπέστη τα τραύματα στις 28 Ιανουαρίου 2020. Ενώ εργαζόταν στο σκελετό μεταξύ των ψυκτών περιστροφής, παρατήρησε μια γαλοπούλα κολλημένη στο κάτω μέρος του. Καθώς προσπαθούσε να απομακρύνει τη γαλοπούλα, ο Frewin τραβήχτηκε στο μηχάνημα. Μόνο όταν ένας συνάδελφός του άκουσε τις κραυγές του κατάφερε να τον απομακρύνει.

Σε μια προσωπική δήλωση του θύματος, ο  Frewin περιέγραψε πώς τα φρικτά τραύματά του τον έκαναν να νιώθει «απομονωμένος» και ότι χρειαζόταν καθημερινή φροντίδα, καθότι ζει μόνος του και τον επισκέπτονται φροντιστές τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στο ίδιο εργοστάσιο πέντε μήνες νωρίτερα, στις 12 Αυγούστου 2019, όταν μια γραμμή αφαίρεσης οστών γαλοπούλας χρειάστηκε να κλείσει μετά την ανάπτυξη ενός σφάλματος.

Ως αποτέλεσμα, ο 34χρονος  Adriano Gama, μαζί με τους υπόλοιπους υπαλλήλους, μεταφέρθηκαν σε μια πλεονάζουσα γραμμή παραγωγής για να συνεχίσουν τη διαδικασία.

Ενώ εργαζόταν στην πλεονάζουσα γραμμή παραγωγής, ένα από τα φτερά κόλλησε στη ζώνη κάτω από το μηχάνημα. Ο Gama προσπάθησε να το απομακρύνει, αλλά το χέρι του με τα γάντια πιάστηκε στον εκτεθειμένο τροχό του μεταφορέα και τραβήχτηκε στο μηχάνημα.

Όταν τελικά κατάφερε να ξεφύγει, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί κάταγμα στο χέρι και σοβαρή βλάβη στους μύες του αντιβραχίου.

Έρευνα από το Υπουργείο Υγείας και Ασφάλειας (HSE) διαπίστωσε ότι και στις δύο περιπτώσεις, τα συστήματα δεν ήταν ασφαλή για τους εργαζομένους, καθώς και ότι οι έλεγχοι ασφαλείας ήταν ελλιπείς. Και τα δύο περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα.

Η Bernard Matthews Food ομολόγησε την ενοχή της για παραβίαση άρθρου του νόμου για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία κ.λπ. του 1974. Η εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικά 400.000 λιρών συνολικά και για τους δύο και καταδικάστηκε να πληρώσει έξοδα 15.000 λιρών (17 χιλιάδες ευρώ).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι πρώτες εικόνες από την τελετή απονομής των βραβείων FEA – Φωτο

Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στην τελετή απονομής των βραβείων FoodExperts’ Awards του Cibum.

Αντίστροφη μέτρηση για τα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στo πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο