Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Α. Μαυρομάτης: Υποδέχθηκε τους επισκέπτες της Sial Paris με κολοκυθόπιτα, πρασοκεφτέδες και χοιρινό με λιαστή ντομάτα

ΑρχικήΝέαΑ. Μαυρομάτης: Υποδέχθηκε τους επισκέπτες της Sial Paris με κολοκυθόπιτα, πρασοκεφτέδες και χοιρινό με λιαστή ντομάτα
spot_img

O βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Ανδρέας Μαυρομάτης εντυπωσίασε με τις δημιουργίες στις οποίες χρησιμοποίησε προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας.

Σαλάτα ταμπουλέ, παραδοσιακή κολοκυθόπιτα, πρασοκεφτέδες, χοιρινό με λιαστή τομάτα και μπάτζο, ραβανί και λουκούμι ετοίμασε ο καταξιωμένος και βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Ανδρέας Μαυρομάτης, σε γαστρονομικό event που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «SIAL PARIS 2022», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Πάρκο Paris Nord Villepinte στο Παρίσι. Στο γεγονός, όπου παρουσιάστηκαν τα εδέσματα που παρασκευάστηκαν με προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχαν διαμορφωτές γνώμης από το εξωτερικό, αλλά και από την Ελλάδα, ενώ παράλληλα οι μυρωδιές, η ατμόσφαιρα και οι συζητήσεις τράβηξαν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών της έκθεσης.

Όπως, άλλωστε, γνωστοποίησε η Περιφέρεια, η Ελλάδα βρέθηκε μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις σε επίπεδο συμμετοχών στην έκθεση, με τις ελληνικές επιχειρήσεις να ξεπερνούν τις 280. Κάτω από την ίδια στέγη βρέθηκαν παραγωγοί, μεταποιητές, αγοραστές, εισαγωγείς και λιανέμποροι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανέδειξαν τα προϊόντα τους, ανακάλυψαν διαφορετικά, νέα και καινοτόμα προϊόντα, δικτυώθηκαν με προμηθευτές, άνοιξαν νέους δρόμους για συνεργασίες και εμπνεύστηκαν με πρωτοποριακές μεθόδους εξέλιξης για τις επιχειρήσεις τους.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας παρουσιάστηκαν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στην περιοχή ενώ το περίπτερο επισκέφτηκε πλήθος επιχειρηματιών και εμπορικών επισκεπτών. Παράλληλα έγιναν επιχειρηματικές συναντήσεις και δόθηκε η δυνατότητα για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Το περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ της πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι, σύμβουλος ΟEY Μάριος Μαθιουδάκης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ Παρισίων Δρ. Νικόλαος Μπελιάς.

Σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος τόνισε ότι για τρίτη φορά η Περιφέρεια έδωσε δυναμικό παρόν σε ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα στον αγροδιατροφικό τομέα και υπογράμμισε ότι η Μακεδονική Κουζίνα μέσα από το γαστρονομικό δρώμενο έγιναν πόλος έλξης για τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες της έκθεσης.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα