Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ADILAC για δημοσιογραφικές ανακρίβειες σχετικά με τη λακτόζη

ΑρχικήΝέαΑνακοίνωση διαμαρτυρίας της ADILAC για δημοσιογραφικές ανακρίβειες σχετικά με τη λακτόζη
spot_img

Ανακοίνωση της ισπανικής Ένωσης Δυσανεξίας Λακτόζης, Adilac, σχετικά με τίτλους που περιείχαν εσφαλμένες και ανακριβείς πληροφορίες.

Kάθε φορά που ένα περιστατικό που αφορά τροφική δυσανεξία λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις και εξελίξεις, όπως όταν καταλήγει σε θάνατο, αυτομάτως παίρνει και μεγάλη κάλυψη από τα ΜΜΕ.

Ωστόσο, πολλές φορές η δημοσιογραφική άγνοια πάνω στη δυσανεξία στις τροφές οδηγεί ενίοτε σε ανακρίβειες στα άρθρα. Η  Adilac, η Ισπανική  Ένωση Δυσανεξίας Λακτόζης, εξέδωσε τον προηγούμενο μήνα μια ανακοίνωση σχετικά με μερικές ειδήσεις που αφορούσαν ένα περιστατικό ενός θανάτου μιας 17χρονης από δυσανεξία στη λακτόζη.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση η Ένωση ανέφερε πως ορισμένα από τα ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας ενδεικτικά τίτλους, όπως «Ένα 17χρονο κορίτσι πεθαίνει αλλεργικό στη λακτόζη.. », «Ένα 17χρονο κορίτσι πεθαίνει από αλλεργία στη λακτόζη αφού ήπιε έναν καφέ με μερικούς φίλους στο Σιουδάδ Ρεάλ» έδειξαν τρομερή άγνοια αναφορικά με το τι εστί δυσανεξία και τροφική αλλεργία.

Ποιος ο ρόλος της ανακοίνωσης; Τα μέσα ενημέρωσης είναι κάτι παραπάνω από αναπαράσταση ειδήσεων πρακτορείων και έχουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία στην επικοινωνία των ειδήσεων. Δεν μπορούν να δημοσιεύσουν ειδήσεις εάν δεν έχουν επαληθευτεί και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν τεκμηριωθεί καλά, όπως η Adilac υπογραμμίζει.

Αυτό το κορίτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέθανε επειδή ήταν αλλεργική στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος (πρωτεΐνη), και όχι επειδή ήταν αλλεργική στη λακτόζη (ζάχαρη).

Η αλλεργία στη λακτόζη δεν είναι μια πάθηση που υφίσταται και ένας τίτλος που υποδεικνύει το αντίθετο δημιουργεί περιττή σύγχυση μεταξύ των ατόμων με δυσανεξία στη λακτόζη και της κοινωνίας γενικότερα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο