Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: «Τρύγος εξαιρετικής ποιότητας» λόγω καύσωνα

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΓαλλία: «Τρύγος εξαιρετικής ποιότητας» λόγω καύσωνα
spot_img

Ο καύσωνας μειώνει την παραγωγή οίνου αλλά ενισχύει την ποιότητα.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυτού του καλοκαιριού έχουν προκαλέσει ζημιές στα αμπέλια στη νότια Γαλλία σε βαθμό που η παραγωγή θα μειωθεί, αλλά ο καύσωνας ενδέχεται να δημιουργήσει μια σοδειά «εξαιρετικής» ποιότητας, δήλωσε ο οινοποιός Ζερόμ Βολ καθώς τρύγιζε σταφύλια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για να αποφύγει τη ζέστη.

Ένα κύμα καύσωνα έπληξε μεγάλες περιοχές της Γαλλίας τις τελευταίες ημέρες με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να φτάσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου στην αμπελουργική κοιλάδα Ρον αυτή την εβδομάδα.

«Φέτος έχει καθυστερήσει η συγκομιδή, γεγονός που θα κάνει ακόμη καλύτερη την ποιότητα των σταφυλιών και επομένως θα αυξήσει το κόστος του κρασιού, καθώς η βελούδινη υφή και τα αρώματα που θα αναδυθούν θα κάνουν ένα μάλλον εξαιρετικό κρασί από τον τρύγο του 2023», είπε ο Βολ από τον αμπελώνα του στο Βαλβινιέρ στον νομό Αρντές.

Η πτώση της παραγωγής θα ανέλθει σε ποσοστό μεταξύ 10% και 20% στην περιοχή, αλλά η παραγωγή θα έχει υψηλότερη ποιότητα, δήλωσε ο Βολ, ο οποίος εκπροσωπεί τους οινοποιούς του νομού.

«Ο καύσωνας δεν είναι κακός αν δεν διαρκέσει πολύ, ωστόσο καίει λίγο τα σταφύλια και έτσι χάνουμε λίγη παραγωγή ως οινοπαραγωγοί», είπε.

Ο 49χρονος αμπελουργός, που χρησιμοποιεί μηχανές για τη συγκομιδή των σταφυλιών του, είπε ότι έπιασε δουλειά στα αμπέλια του στις 3 τα ξημερώματα.

Οι αρχές συνέστησαν στους αμπελουργούς να εργάζονται τις πολύ πρωινές ώρες για να αποφεύγουν την έκθεση σε υπερβολική ζέστη.

Η συγκομιδή κατά τη διάρκεια της νύχτας επιτρέπει επίσης να διατηρούνται τα σταφύλια πιο δροσερά, που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται λιγότερη ενέργεια και αποφεύγεται τυχόν ζημιά στη συγκομιδή ή αλλοίωση στα αρώματα, τόνισε ο Βολ.

Ο Ζερόμ Ντεπσί, οινοπαραγωγός που δουλεύει με ποικιλίες από το Λανγκντόκ στη νότια Γαλλία και πρώτος αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Γαλλίας (FNSEA), είπε στο Reuters ότι η ζημιά που προκλήθηκε από τον καύσωνα θα οδηγήσει σε χαμηλότερη παραγωγή κρασιού φέτος στη νότια Γαλλία συνολικά.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο