Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κάντε αίτηση για να γίνετε ο επόμενος νικητής του βραβείου βιολογικών προϊόντων της ΕΕ

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΚάντε αίτηση για να γίνετε ο επόμενος νικητής του βραβείου βιολογικών προϊόντων της ΕΕ
spot_img

Η προθεσμία συμμετοχών λήγει στις 14 Μαΐου 2023.

Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης των EU Organic Awards , άνοιξε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τα 2α EU Organic Awards. Η προθεσμία συμμετοχών λήγει στις 14 Μαΐου 2023. Τα βιολογικά βραβεία της ΕΕ αναγνωρίζουν διαφορετικούς παράγοντες στην αλυσίδα βιολογικής αξίας που έχουν αναπτύξει ένα καινοτόμο, βιώσιμο και εμπνευσμένο έργο που οδηγεί σε πραγματική προστιθέμενη αξία για την παραγωγή και κατανάλωση βιολογικών τροφίμων. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα βιολογικά βραβεία της ΕΕ διοργανώνονται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή , την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Περιφέρειας , την COPA-COGECA και την IFOAM Organics Europe , με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου στην κριτική επιτροπή του βραβεία. Θα δοθούν οκτώ βραβεία σε επτά κατηγορίες:

  • Καλύτερος παραγωγός βιολογικών προϊόντων (γυναίκα και άνδρας)
  • Η καλύτερη βιολογική περιοχή
  • Η καλύτερη βιολογική πόλη
  • Καλύτερη βιολογική “βιο περιοχή”
  • Καλύτερη βιολογική επεξεργασία τροφίμων ΜΜΕ
  • Ο καλύτερος λιανοπωλητής βιολογικών τροφίμων
  • Το καλύτερο βιολογικό εστιατόριο / υπηρεσία φαγητού

Μπορεί να υποβάλει αίτηση οποιοσδήποτε παράγοντας ή ίδρυμα της ΕΕ στην αλυσίδα βιολογικής αξίας με αξιόλογο έργο που συμβάλλει στη μεγαλύτερη οικονομική προσιτότητα και/ή προσβασιμότητα των βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ. Οι αιτήσεις σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ είναι ευπρόσδεκτες. Θα επανεξεταστούν με βάση τα κριτήρια της αριστείας, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας και της δυνατότητας αναπαραγωγής του έργου αλλού στην ΕΕ, συμβάλλοντας έτσι στη μεγαλύτερη προσβασιμότητα και οικονομική προσιτότητα των βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ. Οι νικητές θα συμβάλουν στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βιολογική παραγωγή στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο , η αναγνώριση του λογότυπου της ΕΕ για τη βιολογική γεωργία αυξάνεται με το 61% των Ευρωπαίων να αναγνωρίζουν ότι το γνωρίζουν. Το μερίδιο της γεωργικής γης της ΕΕ στη βιολογική γεωργία έχει επίσης αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% κατά την περίοδο 2012-2020, με ετήσια αύξηση 5,7%, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση αγοράς που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή .

Με την παραγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η βιολογική γεωργία διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος τροφίμων για την ΕΕ. Το 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σχέδιο δράσης για την υποστήριξη του στόχου τουλάχιστον 25% της γεωργικής γης της ΕΕ σε βιολογική γεωργία και σημαντική αύξηση της βιολογικής υδατοκαλλιέργειας έως το 2030 που ορίζεται στη στρατηγική « Farm to Fork» και στη στρατηγική για τη βιοποικιλότητα . Σε αυτό το πλαίσιο, ζητήθηκε από τα κράτη μέλη να θέσουν εθνικές αξίες-στόχους για τη βιολογική γεωργία και να είναι γενικά φιλόδοξα για τη βιολογική παραγωγή στα στρατηγικά τους σχέδια για την ΚΓΠ και στα εθνικά σχέδια δράσης για τη βιολογική γεωργία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα