Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης Αποβλήτων Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠαρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης Αποβλήτων Τροφίμων
spot_img

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής των ετήσιων εκθέσεων αποβλήτων στα μητρώα ΗΜΑ και ΗΜΑΤ.

Η συμπλήρωση της Έκθεσης Αποβλήτων στα μητρώα ΗΜΑ και ΗΜΑΤ, για το έτος 2022 που είναι υποχρεωτική και η προθεσμία λήγει αύριο 31 Μαρτίου, παρατείνεται έως και τις 19 Μαΐου 2023 (19/05/2023).

Η Ελληνική βιομηχανία τροφίμων υποχρεούται να υποβάλλει σε ετήσια βάση Έκθεση Αποβλήτων Τροφίμων με στοιχεία για τα παραγόμενα απόβλητα τροφίμων και τα πλεονάσματα τροφίμων σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (εν συντομία ΗΜΑΤ), η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), μια ηλεκτρονική υπηρεσία που παρέχεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  

Μεταξύ των εταιρειών–οντοτήτων που πρέπει να υποβάλλουν έκθεση Αποβλήτων Τροφίμων περιλαμβάνονται super market, Αγορές τροφίμων, όπως οι κρεαταγορές, οι ιχθυαγορές και οι λαχαναγορές, Πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και υδατοκαλλιέργειες, Εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταποίησης τροφίμων και ποτών, ξενοδοχεία με πάνω από 100 κλίνες, catering με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 300.000 € και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 500.000 €.

Οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν στοιχεία για τα απόβλητα τροφίμων σε επίπεδο εγκατάστασης για το 2020 και το 2021, καλούνται φέτος να προβούν στην υποβολή στοιχείων για τα απόβλητα τροφίμων μέσα από το προφίλ της επιχείρησης και όχι της εγκατάστασης, όπως πέρσι.

Για οδηγίες βήμα βήμα και πληροφορίες για την υποβολή της έκθεσης Αποβλήτων Τροφίμων πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα