ΑρχικήΝέαΑγρότεςΚόρινθος: Συνελήφθη αγρότης - Εξανάγκαζε με βία αλλοδαπούς να δουλεύουν χωρίς να...

Κόρινθος: Συνελήφθη αγρότης – Εξανάγκαζε με βία αλλοδαπούς να δουλεύουν χωρίς να τους πληρώνει

2 λεπτά ανάγνωσης

Συνελήφθη 50χρονος γαιοκτήμονας και δύο επιστάτες αγροκτήματος.

Δεν έφτανε που απασχολούσε μη νόμιμους αλλοδαπούς στις καλλιέργειές του ένας 50χρονος ιδιοκτήτης κτημάτων σε τοπική κοινότητα του δήμου Σικυωνίων στην Κορινθία, αλλά παρακρατούσε και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους επέβαλε με τη βία να εργάζονται σκληρά χωρίς να τους πληρώνει.

- Advertisement -

Μάλιστα, είχε διορίσει επιστάτες δυο από τους αλλοδαπούς ηλικίας 35 και 27 χρόνων, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία στους άτυχους εργάτες γης. Ένα από τα θύματα κατάφερε να ξεφύγει και υπέβαλε καταγγελία στους του αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι έκαναν έρευνα στα κτήματα του 50χρονου το βράδυ της Τρίτης και βρήκαν στην κατοχή των δυο αλλοδαπών επιστατών τα διαβατήρια οκτώ εργατών γης που παρακρατούσαν παράνομα.

Οι επιστάτες και ο κτηματίας συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαγωγή εγγράφων, παράνομη βία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση. Ωστόσο, συνελήφθησαν και έξι αλλοδαποί εργάτες ηλικίας 22 ως 35 χρόνων, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους κινήθηκε η διοικητική διαδικασία για την επιστροφή τους στις πατρίδες τους.

- Advertisement -

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά σταφύλια με φυτοφάρμακο 462,5% πάνω από το όριο – Ευρωπαϊκή ειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο

Πάνω από πέντε φορές το επιτρεπόμενο όριο του Acetamiprid σε σταφύλια ελληνικής προέλευσης – Η Βουλγαρία δέσμευσε την παρτίδα.

Ελλάδα: Δεν έχει τέλος ο Δυτικός Νείλος – Ρεκόρ κρουσμάτων, 30 νεκροί, 32 στις ΜΕΘ, δεύτερη η χώρα μας μετά την Ιταλία

Η Ελλάδα καταγράφει τη χειρότερη εικόνα για αυτή την εποχή του έτους, με την Αττική στο επίκεντρο – Οι ευρωπαϊκές αρχές προειδοποιούν ότι αναμένονται νέα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες.

Έρχεται το «κρέας» από… όσπρια! Νέα τεχνική μετατρέπει φακές, φασόλια και ρεβίθια σε τρόφιμα με υφή κρέατος

Ερευνητές αξιοποιούν ολόκληρα τα όσπρια και μόνο με νερό, θέρμανση και ειδική κατάψυξη δημιουργούν ινώδη δομή που θυμίζει κρέας ή ψάρι