Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέες οδηγίες για τα κλάδεμα της ελιάς από το ΥΠΑΑΤ

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΝέες οδηγίες για τα κλάδεμα της ελιάς από το ΥΠΑΑΤ
spot_img

Οδηγίες για κλάδεμα, βακτήριο και Καπνιά.

Το ΥΠΑΑΤ (Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτουγειονομικου Ελέγχου Ναυπλίου) εξέδωσε οδηγίες για το κλάδεμα της ελιάς.

- Advertisement -

Γενικές αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά το κλάδεμα:

1. Το κλάδεμα να γίνεται με ξηρό καιρό.

2. Απολύμανση των κλαδευτικών εργαλείων.

3. Απομάκρυνση των κλαδιών από τον ελαιώνα και την περίμετρό του (είναι εστίες μόλυνσης και εκτροφείο των ξυλοφάγων εντόμων). 4. Επάλειψη των μεγάλων τομών κλαδέματος με κατάλληλο υλικό (πάστα).

 ΒΑΚΤΗΡΙΟ

Οδηγίες: Μετά από την δημιουργία τραυμάτων (κλάδεμα ή καθάρισμα των δένδρων, παγετό, συγκομιδή) να γίνεται αμέσως επέμβαση με εγκεκριμένο χαλκούχο σκεύασμα για την προστασία από το βακτήριο. Σας υπενθυμίζουμε ότι η ποικιλία Κορωνέϊκη είναι ευαίσθητη στο βακτήριο (καρκίνος της ελιάς).

 ΚΑΠΝΙΑ

Οφείλεται σε μύκητες που αναπτύσσονται στα μελιτώδη εκκρίματα διαφόρων κοκκοειδών (κυρίως του Λεκανίου).

 Οδηγίες: Ο ψεκασμός με χαλκούχο σκεύασμα, βοηθά στο καθάρισμα των δένδρων από την καπνιά και τις λειχήνες.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Η εξασφάλιση με το κλάδεμα, καλών συνθηκών αερισμού και φωτισμού των ελαιοδένδρων μειώνει τις προσβολές από το Λεκάνιο και άλλα κοκκοειδή.  Να διαβάζετε και να εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία

Γιατί το ψωμί χαλάει τόσο γρήγορα; Το λάθος που κάνουμε

Εάν το ψωμί σας δεν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα