Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παραγωγή Ελαιολάδου: Ημερίδα για τις αλλαγές τη Ευρωπαϊκής νομοθεσίας

ΑρχικήΝέαΠαραγωγή Ελαιολάδου: Ημερίδα για τις αλλαγές τη Ευρωπαϊκής νομοθεσίας
spot_img

“Διασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα στο ελαιόλαδο μας”.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και η Επιστημονική Εταιρία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας, διοργανώνουν ημερίδα για τις πρόσφατες αλλαγές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας με τις οποίες προστίθενται ή και αυστηροποιούνται νέοι βασικοί δείκτες ποιότητας, σχετιζόμενοι με επιμολυντές – υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων ΜΟΑΗ κλπ.

- Advertisement -

Οι αλλαγές αυτές απαιτούν την αυξημένη προσοχή όλων των εμπλεκομένων και κυρίως των ελαιοπαραγωγών, προκειμένου να κατατάσσεται το παραγόμενο ελαιόλαδο στα εμπορεύσιμα ως βρώσιμα έλαια και να μην αποκλειστεί. Οι επιμολυντές αυτοί βρίσκουν τον δρόμο προς την ελιά και το λάδι κυρίως από υπολείμματα λιπαντικών κατά την διαδικασία συγκομιδής και κλαδέματος στα λιοστάσια.
Για το λόγο αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι επιβεβλημένο να υπάρξει επίσημη και πλήρης ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων στην ελαιοπαραγωγική διαδικασία, για τις πηγές προέλευσης αυτών των επιμολυντών, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα, τα ελαιόλαδα να γίνουν μη εμπορεύσιμα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου
Καλαμάτας, (Αριστομένους 33, Καλαμάτα) και υποστηρίζεται από όλους τους φορείς του Νομού, (ΔΑΟΚ, Δήμος Καλαμάτας, Ένωση Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Σύνδεσμος Ελαιουργών Μεσσηνίας, ΚΑΕΜ – Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, Σχολείο Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας).

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.


spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα