Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
27.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνάντηση του ΥπΑΑΤ Κώστα Τσιάρα με τον Ιταλό ομόλογό του Francesco Lollobrigida

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣυνάντηση του ΥπΑΑΤ Κώστα Τσιάρα με τον Ιταλό ομόλογό του Francesco Lollobrigida
spot_img

Στο επίκεντρο της συνάντησης οι προκλήσεις και οι προοπτικές του πρωτογενούς τομέα στο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο

Συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας και Διατροφικής Επάρκειας της Ιταλίας, Francesco Lollobrigida, πραγματοποίησε στη Ρώμη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ιταλική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις προκλήσεις και τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα στο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο.

Στο τραπέζι των συνομιλιών τέθηκαν:

  • Το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησής της,
  • Η προστασία των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), ιδίως υπό το φως των εμπορικών συμφωνιών που συνάπτει η ΕΕ με τρίτες χώρες,
  • Η προώθηση της μεσογειακής δίαιτας ως προτύπου βιώσιμης και υγιεινής διατροφικής επιλογής,
  • Η διασφάλιση του μέλλοντος της αλιείας και η προστασία των αλιέων από τις αυξανόμενες πιέσεις, τόσο περιβαλλοντικές όσο και οικονομικές.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά εποικοδομητικό κλίμα, με απόλυτη σύμπτωση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Κώστας Τσιάρας και ο Francesco Lollobrigida συμφώνησαν στη σημασία ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας στους κρίσιμους αυτούς τομείς, αλλά και στον κοινό βηματισμό στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών.

Στο περιθώριο της συνάντησης, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και του ιταλικού οργανισμού CREA. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Δρ. Παναγιώτης Μυλωνάς και η Γενική Διευθύντρια του CREA, Dr. Maria Chiara Zaganelli, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση των δύο επιστημονικών ινστιτούτων να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και τεχνικής υποστήριξης στον αγροδιατροφικό τομέα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο υγιεινό είναι το γιαούρτι σας;

Το «καλό» γιαούρτι υπάρχει, αλλά θέλει προσοχή

Προειδοποίηση σε όσους πίνουν στιγμιαίο καφέ – Ερευνητές τον συνδέουν με σοβαρή πάθηση στα μάτια

Ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βλάψει τα μάτια σας, σύμφωνα με γενετική μελέτη

Νεκρό 12χρονο παιδί και τρία στο νοσοκομείο με αιμολυτικό σύνδρομο από τροφική δηλητηρίαση

Επτά συνολικά σοβαρά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε παιδιά με συμπτώματα αιματηρής διάρροιας στη Γαλλία - Δωδεκάχρονος υπέκυψε μετά από αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα